Китай блокира нова провинция заради втора вълна с коронавирус

21461
Китай блокира нова провинция заради втора вълна с коронавирус
Снимка: iStock

Провинция Хенан в Централен Китай предприе драстичната мярка за пълно блокиране на окръг със средни размери, тъй като властите се опитват да предотвратят втора вълна на коронавирус в разгара на възобновяването на икономиката на страната, пише хонконгският вестник South China Morning Post, цитиран от "Фокус". 

Мерките, подобни на полицейски час, влязоха в сила във вторник в окръг Джиа, близо до град Пингдиншан, като на около 600 хиляди жители на района е казано да останат вкъщи, пише изданието.

Китай ще помогне на малките банки с над 56 млн. долара

Централната банка на Китай ще намали задължителните резерви за по-малките банки, за да освободи ликвидност около 400 милиарда юана (56,...

Според информацията, жителите на окръг Джиа трябва да имат специални разрешителни за напускане на дома си, да им се премери температура и да носят маски за по време на тези пътувания. Освен това само хора със специални разрешителни могат да ходят на работа, а колите могат да се използват само в определени дни, в зависимост от регистрационният им номер.

Всички предприятия са затворени, с изключение на комуналните услуги, медицински доставчици, логистични компании и фирми за преработка на храни. Всички обекти, с изключение на супермаркетите, пазарите на храни, бензиностанции, аптеки и хотели, както и болниците, са затворени.

Служител на транспортната служба на окръга потвърди, че е наложен режим на изолация. „По-добре е сега да не идвате в окръг Джиа“, заяви официалният представител. "Никой не може да влезе или да излезе."

След месеци блокиране за ограничаване на разпространението на коронавируса, Китай съобщи за спад в случаите на COVID-19, болестта, причинена от вируса. В сряда Националният здравен комитет отчете 36 нови случая - всички, освен един на лица, завърнали се от чужбина.

Пекин: Не използваме коронавируса, за да увеличим влиянието си по света

Китай е готов да сподели своя опит в борбата с пандемията от коронавируса с други страни, но никога няма да го използва като инструмент...

Китайските лидери са готови да рестартират икономиката, но подчертаха, че това трябва да бъде балансирано с мерки за ограничаване.

По време на неотдавнашното си пътуване до провинция Джъдзян, китайският президент Си Дзинпин подчерта, че Китай трябва да предприеме внимателни стъпки, за да върне живота си към нормалното и предупреди администрацията да гарантира да „няма вратички“, за да се предотврати завръщането на епидемията, която зарази над 82 хиляди души, от които починаха над 3 300 души само в континентален Китай.

Още: Всичко за коронавируса следете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com