Китай почна да прави лекарство против коронавируса, смъртността от болестта се повиши

8328
Китай почна да прави лекарство против коронавируса, смъртността от болестта се повиши
Снимка: Getty Images/Guliver

Китай започна производство на първото лекарство, което може да се окаже ефективно при лечението на новия коронавирус. Лекарството се произвежда в източната провинция Джъдзян, съобщиха провинциалните власти в столицата Ханджоу, предаде БГНЕС.

"На 15 февруари лекарството, разработено от Zhejiang Hisun Pharmaceutical, официално получи одобрение да влезе на пазара от Държавната администрация по храните и лекарствата. Това е първото лекарство в страната, което по време на избухването на епидемията от новия вид коронавирус получи официално одобрение за включване в списъка на лекарствата, които потенциално могат да бъдат ефективни при лечението“, заяви представител на местните власти. Той добави, че производството е започнало в неделя (16 февруари).

Коронавирусът взе първа жертва в Европа

След като уби хиляди в Китай, коронавирусът започна да взема жертви и в Европа. 80-годишен китайски турист е починал от новия вирус във...

Според китайските власти, въпросното лекарство преди е било известно като фавипиравир или авиган.

В началото на февруари Китайският национален център за развитие на биотехнологиите заяви, че двата медикамента ремдесивир и фавипиравир могат да се превърнат в потенциално лекарство за коронавируса. В същото време беше съобщено, че китайски експерти също са започнали тестове върху животни на редица ваксини срещу коронавируса.

Развитието на китайския вирус

Междувременно, броят на разболелите се от новия вирус само в Хубей е 58 182. Починали са 1775 души, 1773 са критичните случаи, а оздравелите са над 6600. Според актуализирани данни, официалният коефициент на смъртност в Хубей е около 2,91%, вместо 2,83% ден по-рано. По официални данни, епидемията в провинцията е далеч по-силна, отколкото където и да е другаде в Китай - няма друга китайска провинция, в която да има повече от 1500 официално потвърдени случая на заболяване.

След спешния съвет на ЕС: Засега няма опасност от коронавируса

След спешния съвет на здравните министри на ЕС снощи беше обявено, че Европейският съюз не обяви извънредно положение заради новия кита...

Извън Китай, има само 3 смъртни случая - 1 в Япония, 1 във Филипините и 1 във Франция - починалият във Франция е първият в Европа, като смъртният случай е от 15 февруари. Общо случаите в световен мащаб без тези в Китай са 697, като 19 от тях са много сериозни.

Стана ясно, че над 40 американци са болни на борда на прочутия вече в цял свят круизен кораб Diamond Princess. Информацията беше потвърдена от Антъни Фаучи, висш служител в Националния институт за здравеопазването на САЩ в предаването "Face the Nation" на CBS. "Те няма да отидат никъде. Ще бъдат в настанени в болници в Япония", допълни още той.

Южна Корея потвърди 30-ия случай на инфекция с коронавируса COVID-2019, съобщи Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към Министерството на здравеопазването на страната.

68-годишна жена, съпруга на друг пациент, се е заразила със заболяването. Тя е била поставена под домашна карантина, тъй като е била в близък контакт с носителя на вируса. В момента се лекува в болница към Сеулския университет.

В Русия - поставена под карантина заради китайския вирус избяга и се барикадира вкъщи

Рускиня, която беше поставена под карантина заради коронавируса, избяга от болницата в Санкт Петербург и се съпротивлява на опитите на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com