X
 
 

Над 29 000 деца са намерили смъртта си в Сирия от 2011 година насам

928 6
Над 29 000 деца са намерили смъртта си в Сирия от 2011 година насам
Снимка: Getty Images/Guliver
Повече от 29 000 деца са убити от началото на гражданската война в Сирия през 2011 г. Това се казва в доклад на базирана в Лондон неправителствена организация "Сирийски наблюдател за човешки права" (СНЧП), предаде БГНЕС.

В документа се казва, че е установена смъртта на 22 753 деца от ръцете на силите на режима на Асад и техните съюзнически сили от Иран. Най-малко 186 деца са били убити при химическите атаки на режима, а 305 са загинали поради недохранване и недостиг на лекарства в областите, обсадени от Дамаск.

Асад: Сирия страда от липса на инвестиции заради Запада

Чуждестранните инвестиции се вливат в Сирия, макар и в ограничена степен, въпреки блокадата на западните страни, заяви сирийският прези...

Според доклада действията на руските сили поставят войските на Москва на второ място, тъй като техните атаки са убили 1928 деца, а 984 малчугани са намерили смъртта си от сирийските опозиционни сили. 956 пък са загинали от джихадистите от "Ислямска държава", 924 от международната коалиция, ръководена от САЩ, и 214 от Сирийските демократични сили (СДС).

Междувременно 5344 деца остават в ареста, включително 3618, държани от режима на Асад, както и 722 от Отрядите за защита на населението (ОЗН).

Най-малко 326 деца също са в плен на "Ислямска държава" в райони, които са под контрола на групировката.

Actualno.com припомня, че Сирия е затънала в ожесточена гражданска война от началото на 2011 г., когато режимът на Башар Асад предприе крути мерки срещу недоволните от неговото управление. В театъра на бойните действия бяха постепенно въвлечени военните сили на множество геополитически играчи, които и към момента продължават съревнованието си под различни форми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Ако не бяха САЩ, много народи щяха да мизерстват като Сев. Корея и Венецуела, влачейки комунистическия руски хамут на робството! Светът трябва да е благодарен на САЩ! Всичките войни, които са водили САЩ, са войни за спасяване на местното население от руския агресор-терорист, червен задник! КЛИНТ ИСТУУД: “Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика, но след като видях в Корея какво комунистите виж още ›› правят със собствения си народ, ако някой американски комуняга ми каже, че сме били там напразно, ще му счупя главата!”
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Факт!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Не са си намерили смъртта - руските изверги са ги убили!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ГОВНОЯД Иван Николов, никого не можеш да излъжеш, колкото рубли да си взел! Само руските изверги убиват жени и деца! Истинските войни се бият с войни, не с жени и деца! “По периметъра на руските граници всичко е залято с кръв. А вътре – мирише на пикня.” - http ://grani.ru/opinion/portnikov/m.251337.html
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Где русская свинья , там разруха и кровь ! Уроды эти русские. СМЕРТЪ РОSSИИ !!! СМЕРТЪ ПУТИНУ !!! РОССИЯ ДОЛЖНА БЫТЬ УНИЧТОЖЕНА !!!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  “РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ СА ПОКРИТИ С КРЪВТА НА СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА” !! !! https ://edition.cnn.com/2018/04/09/politics/haley-un-russia-syria-attack/index.html