Най-малко 120 загинали и 850 ранени при зверската влакова катастрофа в Индия (ВИДЕО)

2808
Най-малко 120 загинали и 850 ранени при зверската влакова катастрофа в Индия (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Най-малко 120 души са вече загиналите, повече от 850 са ранените, а за много други има опасения, че са попаднали в капан след зловещия сблъсък на три влака късно в петък в източния индийски щат Одиша, съобщиха местните власти.

Кадри, излъчвани по местните радиостанции, показваха смачкани влакови купета, изкривен метал, и десетки пътници, лежащи край релсите близо до Баласор, на около 200 км от столицата на щата Бхубанесвар. 

"При последното преброяване имаме повече от 120 загинали и броят им се увеличава, тъй като има много сериозно ранени", заяви пред АФП от мястото на инцидента Судханшу Саранги, генерален директор на противопожарната служба на Одиша.  Главният секретар на щата Одиша Прадип Джена потвърди, че "около 850 ранени са изпратени в болници", като спасителните работи продължават. "Основният ни приоритет сега е спасяването (на пътниците) и осигуряването на здравна помощ на ранените", каза той.

Амитабх Шарма, изпълнителен директор на индийските железници, заяви пред АФП, че два пътнически влака "са участвали активно в инцидента", докато "третият влак, товарен, който е бил паркиран на мястото, също е станал част от катастрофата". 

Докато спасителите на мястото на катастрофата вадят ранените от останките, се засилват опасенията, че броят на жертвите може да нарасне. "В момента ни е много трудно да преценим броя на жертвите или броя на ранените", каза Шарма на фона на съобщенията, че много пътници все още са в капан под смачканите вагони.

Жертви и ранени при ужасяваща влакова катастрофа в Индия (ВИДЕО)

Най-малко 50 души загинаха при сблъсък на три влака в индийския щат Одиша, а 350 са ранени. Това съобщи „Индустан Таймс“. П...

Един от оцелелите разказа пред репортери на местната телевизия, че е спял по време на инцидента и се е събудил, за да се окаже в капан под около дузина пътници, след което някак си е изпълзял от вагона, като е получил само наранявания по врата и ръката. Друга телевизионна станция показа нагледни кадри на влаков вагон, преобърнат на една страна на релсите, докато жителите се опитват да изтеглят пострадалите на безопасно място. "Очакваме, че спасителните работи ще продължат поне до утре сутринта", каза местен полицески служител. "От наша страна сме подготвили всички големи държавни и частни болници от мястото на инцидента до столицата на щата, за да се погрижим за ранените", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Говорителят допълни, че властите вече са изпратили "75 линейки на мястото и също така са разположили много автобуси", за да транспортират както ранените пътници, така и оцелелите от мястото. Индийският министър-председател Нарендра Моди заяви, че е "притеснен от влаковата катастрофа". "В този час на скръб мислите ми са със семействата на загиналите. Дано ранените се възстановят скоро", заяви Моди в Twitter и добави, че е разговарял с министъра на железниците Ашвини Вайшнав, за да направи "преглед на ситуацията".

В Индия не са рядкост железопътните произшествия и е ставала свидетел на няколко такива инцидента в миналото, но безопасността на железопътния транспорт - благодарение на огромните нови инвестиции и модернизирането на технологиите - се е подобрила значително през последните години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ердоган отива в САЩ на 9 май

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com