Намериха жена, оцеляла три денонощия под руините в Бейрут

2086
Намериха жена, оцеляла три денонощия под руините в Бейрут
Снимка: Getty Images/Guliver

Ливанските спасители намериха жива жена, която е прекарала три денонощия под развалини след експлозията на пристанището в Бейрут. Това съобщи информационният портал Bint Jbeil. Кадри от спасителната операция на жената, която вече е на края на силите си, се появиха в социалните мрежи късно в петък. Няколко часа по-рано ливански спасители намериха момче, оцеляло под развалините на дома си. И друга история завърши с щастлив край - тази за спасяването на тийнейджър, попаднал в морето след експлозията, и прекарал във водата над 24 часа.

Някои, обаче, имаха по-малко късмет. Тела на мъртви хора са намирани дори на половин километър от брега. Тъжни истории за търсене и трагични истории за смъртта на хората изпълват социалните мрежи и местната преса. Десетки хора са посочени като изчезнали, техните роднини публикуват своите снимки в социалните мрежи с надеждата някой да знае нещо за съдбата им.

Дъжд от оставки на висши държавници след взрива в Бейрут

Още трима депутати от парламентарно представените партии в Бейрут подадоха оставки в събота в знак на протест срещу масовата политическ...

Семейство търси сина си, който успява да се обади на чичо си и да каже, че е затрупан, но след 20 секунди връзката прекъсва. Майката отказва да напусне пристанището в продължение на три дни, в очакване спасителите да намерят тялото на сина й, който е работил като асансьорен техник в пристанището.

154 са историите на хора, които никога няма да се върнат у дома. Толкова е официалният брой на загиналите до момента, въпреки че поне 60 души се водят за безследно изчезнали, а 120 от ранените са в тежко или критично състояние.

Починалите са били пристанищни служители, работници, пожарникари, военни. В момента на експлозията те са били на пристанището. Част от тях са били отнесени от взривната вълна, а други са починали в болницата. Останките на 19 жертви все още не са идентифицирани. Ливанското министерство на здравеопазването съобщава и за двама египтяни, 8 сирийци, шестима граждани на Бангладеш, трима филипинци, австралиец и пакистанец сред загиналите. До момента съобщенията бяха, че сред загиналите са служител на германското посолство, съпругата на посланика на Нидерландия, двама белгийци, 11 арменци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com