Наш лекар с повече подробности за индийските варианти на коронавируса

5964
Наш лекар с повече подробности за индийските варианти на коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

"Още малко по темата за индийските варианти на Ковид, защото са два - В.1.617 (двоен, две заменени аминокиселини спрямо оригиналния вариант) и В.1.618 (троен, три заменени аминокиелсини, напомня по някои характеристики на мутациите в южноафриканския и южноамериканския). Докато първият е по-заразен, но не по-смъртоносен и добре "покрит" от ваксините, вторият вероятно ще може да избягва имунната защита от ваксините. Това обаче не означава, че ваксинираните ще го преболедуват в пълна сила, вероятно ще имат инфекция с много по-леки симптоми." Това пише в своя Facebook профил д-р Аспарух Илиев.

Според него "винаги трябва да правим разлика между риск да се заразим и тежест на болестта. Докато заразяването е "идеален" белег, който основно като зрители, читатели и слушатели на медии забелязваме, тежестта на болестта е по-важният белег - леко протичане е много по-характерно за ваксинираните, независимо от мутациите. Данни от Израел от вчера показват, че наистина тройният индийски мутант може да зарази и ваксинирани с Файзър (4 души), но имаме основания да смятаме, че болестта ще е по-лека."

Pfizer дарява лекарства за 70 млн. долара на Индия

Американската компания Pfizer, която заедно с германския си партньор BioNTech разработи ваксина срещу коронавируса, ще предостави на Ин...

"Тъй като не живея в България и не съм в състояние да преценя спазването на мерките, искам да помоля всички четящи да не се отпускат и да не се намалява носенето на маски, спазването на дистанция, проветряването и избягването на струпване на хора. Носенето на обикновени медицински маски (над носа) на закрито е достатъчно добра защита за всеки, докато го правим всички. В заведенията при добра вентилация и дистанция между масите маските са нужни до сядане на маса. При липса на дистанция и лоша вентилация, седнете навън или простро потърсете друго заведение. Хирургичните макси са значително по-безпроблемни за носене от N95 u FFP2 маските и ако сме внимателни, без особен стрес, можем да се предпазим до момента на достатъчно ваксиниране само с тях, стига да ги носим. Ако всички сме внимателни и прецизни в носене на хирургични маски, няма да има нито нови вълни, нито голяма нужда от по-сериозни маски. Всички данни показват, че заразяването се получава почти винаги при неносене на каквато и да е маска, при неформални партита, събирания или в семейството.", обяснява още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

ООН отправя апел за набирането на 2,8 млрд. долара за Газа и Западния бряг

Посланикът на Израел у нас: Иран разработва ядрено оръжие и става все по-опасно

Израелският посланик в Германия заговори за бъдещи удари по ирански военни съоръжения

Ердоган: Нетаняху е виновен за иранската атака срещу Израел

Китай осъди израелското нападение над иранското консулство, но не и отговора на Техеран

Вижте как изглеждаше небето над Израел в нощта на иранската атака (СНИМКА)

Турция разби мрежа на "Ислямска държава - Хорасан" в Истанбул

The Washington Post: Русия се готви да помага на Иран да се пази от САЩ

Раиси: Ще отговорим за секунди на всяко израелско отмъщение

Преди да е станало твърде късно: Израел призова за още санкции срещу Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия