Нетаняху с отчаян опит да си върне контрола в Израел

1676
Нетаняху с отчаян опит да си върне контрола в Израел
Снимка: правителствена пресслужба

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи министър председателят да бъде избран чрез пряк вот, за да се избегнат трети за годината парламентарни избори, предаде БГНЕС.

"Ако "Кахол-Лаван" (бел. ред. - една от опозиционните партии в Израел), не иска правителство на национално единство, има само един начин да се предотвратят изборите в Кнессет – да бъде избран един от двамата. Нека хората решат на кого да се доверят като глава на правителството - Бени Ганц или мен. В "Кахол-Лаван" твърдят, че знаят какво искат хората. Затова нека хората решат - и никой освен хората. И със сигурност не пресата", каза Нетаняху във видео съобщение, публикувано в социалните мрежи.

Хиляди протестираха в Израел, искат оставката на Нетаняху

5000 протестиращи се събраха на площад Хабима, Тел Авив, с искане премиерът Бенямин Нетаняху да подаде оставка, съобщи The Times of Isr...

Лидерът на опозиционната партия "Кахол - Лабан" Бени Ганц нарече предложението Нетаняху "изборен трик". "Това е празно предложение, насочено единствено към отвличане на вниманието от премиера, който е с три тежки обвинения и който остава единственият човек, отговорен за това, че сме на прага на трети парламентарни избори", каза Ганц в изявление на неговата пресслужба.

Вечерта на 11 декември изтича триседмичният период, определен на Кнесета за формирането на кабинета. Всички досегашни опити да се постигне съгласие за създаване на правителство на национално единство завършиха с неуспех.

В случай, че не се намери компромис преди сряда вечерта, през следващите месеци Израел ще трябва да проведе третите парламентарни избори през годината.

Правните проблеми на Нетаняху се отразяват на хода на коалиционните преговори - според решението на генералния прокурор на Израел Авихай Манделблит, държавният глава ще бъде обвинен в корупция. В понеделник генералният прокурор връчи обвинителния акт срещу министър-председателя на председателя на Кнесета Юлий Еделщайн. Нетаняху ще бъде обвинен за вземане на подкуп, както и за измама и измама на общественото доверие. Нетаняху заяви, че целта на обвиненията е да го свалят като глава на правителството.

Бенямин Нетаняху е обвинен в корупция

Израелската върховна прокуратура повдигна обвинения срещу премиера на страната Бенямин Нетаняху за корупция, предава AFP. Това вероятн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ердоган отива в САЩ на 9 май

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com