X
 
 

Нетаняху осъди обвинението в корупция

689 0
Нетаняху осъди обвинението в корупция
Снимка: Getty Images / Guliver
Бенямин Нетаняху отхвърли всички обвинения, след като генералният прокурор на страната повдигна обвинение на премиера по обвинения в корупция и нарушаване на доверието, съобщи АФП.

Нетаняху отхвърли това, което нарече "фалшиви обвинения", които според него са "политически мотивирани".

Бенямин Нетаняху е обвинен в корупция

Израелската върховна прокуратура повдигна обвинения срещу премиера на страната Бенямин Нетаняху за корупция, предава AFP. Това вероятн...

По-рано днес генералният прокурор на Израел Авихай Манделблит обяви окончателното си решение да бъде повдигнато обвинение днес срещу премиера Нетаняху, превръщайки го в първия премиер в историята на Израел, обвинен, докато все още е на поста си, съобщава Джерусалем Пост.

Решението за обвинение може да промени хода на преговорите за съставяне на ново правителство и това кой ще бъде новият министър-председател след изтичане на 21 дни, дадени като срок на Кнесета от президента.

Манделблит сега ще поиска от Кнесета да свали имунитета на Нетаняху - процес, който може да отнеме 30 дни.

Нетаняху се опитва да забави каквото и да е въздействие върху неговата власт от страна на обвинителния процес и може да се опита да удължи процеса.

Съжалявам Ганц, Израел отива на трети избори!

Бени Ганц вече получи мандат за съставяне на правителство, а времето тече. Той обещава да състави правителство на либералното единство ...

Генералният прокурор обвини Нетаняху в подкуп, в нарушаване на общественото доверие и незаконни дарения.

Решението за обвинение на Нетаняху в подкуп е най-решаващото. Това означава, че процесът му ще бъде в окръжен съд, известен с това, че е по-строг от магистратските съдилища и че той може да бъде изправен пред потенциална присъда от години, вместо месеци и е малко вероятно да се размине с общественополезен труд.

Нещо повече, това означава, че всяка молба до Върховния съд - която без съмнение скоро ще бъде подадена - за отстраняването му от власт, има много по-голям шанс.

Нетаняху е обвинен, че е действал в полза на заможни поддръжници и бизнесмени в замяна на подаръци или благоприятно отразяване на действията му в контролираните от тях медии.

Шекспировата трагедия на Бенямин Нетаняху

В трагедиите на Уилям Шекспир трагическият герой има вътрешни борби между доброто и злото и е прокълнат както от съдбата, така и от фат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители