Нови жертви и заразени от китайския коронавирус, включително в Европа

7342
Нови жертви и заразени от китайския коронавирус, включително в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Броят на жертвите на коронавируса в Китай нарасна до 106 и почти 1300 нови случая на заразяване са потвърдени, съобщиха пред АФП китайските властите, предаде БГНЕС.

Здравната комисия в централната провинция Хубей, епицентърът на епидемията, заяви, че още 24 души са починали от вируса, а 1 291 са новите заразени, което увеличава общия брой потвърдени случаи на заразяване до над 4000 в цялата страна.

Заради епидемията шефът на СЗО пристигна в Пекин, вирусът достигна и Канада

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус пристигна в Пекин, където ще разговаря с представители ...

Междувременно, Министерството на здравеопазването на федералната област Бавария потвърди първи случай на коронавирусна инфекция в Германия, пациентът е изолиран.

"Мъж от окръг Старнберг е заразен с новия тип коронавирус. Това беше потвърдено от представител на министерството на здравеопазването на Бавария в Мюнхен", се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на баварската агенция.

"Пациентът за сега е в добро клинично състояние, той е изолиран и е под лекарско наблюдение", се казва още в съобщението.

Здравните власти са идентифицирали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за симптомите на заболяването, строгите хигиенни правила и начините за предаване на болестта.

Същевременно, четирима души, за които има опасения, че са заразени с коронавирус, бяха хоспитализирани в Чехия, съобщи РИА Новости.

МВнР: Няма болни от коронавирус българи в Китай

Към момента няма данни за засегнати български граждани от новия коронавирус (2019-nCov) в Китай. Това съобщиха от Министерството на вън...

Двама от тях са в болници в Моравско-Силезийския регион, един в Злински район, а друг в Южнобохемския регион, каза в интервю за държавната телевизия ръководителят на Министерството на здравеопазването Адам Войтех.

"Четирима пациенти с подозрение, че са заразени с коронавирус бяха хоспитализирани в Чехия. Двамата хоспитализирани мъже наскоро са се завърнали от туристически пътувания до Китай; една млада жена е гражданка на Китай, дошла на частно посещение в Чехия, а друг мъж - турист от Китай, се обърна към болница за помощ. Очакваме резултатите от тестовете на четиримата от лабораторията в Прага. Пълните тестове отнемат около шест часа”, каза министърът.

Според Войтех в друг случай - с турист от Бразилия, хоспитализиран сутринта в пражката болница Na Bulovce - лекарите вече имат резултати от тестовете, които показват, че пациентът не е заразен с новия коронавирус.

В Чехия личните предпазни средства в някои аптеки бяха напълно изкупени, но продажбата им ще се възобнови буквално до часове, тъй като доставките на тези материали за републиката са достатъчни.

Какво трябва да знаем за новия коронавирус - научете в този материал!

Близо 9 млрд. долара отделя Китай за борба с коронавируса

Китайското правителство ще отдели малко повече от 60 млрд. юана (8,75 млрд. долара) от бюджета си за борба с новия коронавирус. Това съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com