Палестински екстремисти не изключват скорошна война с Израел

24653
Палестински екстремисти не изключват скорошна война с Израел
Снимка: Getty Images / Guliver

Палестински екстремисти в Ивицата Газа прогнозират скорошно прекратяване на примирието с Израел, което бе постигнато преди година с посредничеството на Египет. Това съобщи говорителят на бойното крило на движението „Ислямски джихад” Абу Ахмад, цитиран от РИА Новости.

„Изглежда, че израелският враг вече не е заинтересован от затишието. По наши данни той е извършил над 20 нарушения на примирието през последната седмица и общо 1300 от миналия декември. Не можем да оставим тази ситуация без отговор”, заяви Абу Ахмад.

Палестина гласува за първи път в ООН

Делегация на Палестина в ООН гласува за първи път в общото събрание на организацията, предадоха световните агенции, цитирани от Станда...

„Ислямски джихад” предварително заявява, че противоположната страна носи вината за евентуалното възобновяване на военните действия.

Вчера пък палестинският посланик в Русия, Фаед Мустафа, призова за свикването на международна конференция за разрешаване на палестинския въпрос, предаде ИТАР-ТАСС.

„Смятаме, че след Женевската конференция, посветена на Сирия и бъдещата „Женева-2”, може да има и „Женева-3”. Може би си струва да се свика още една женевска конференция- трета или четвърта и тя да бъде за решаването на палестинския проблем? Руската дипломация изигра важна роля за прогреса по иранския проблем. Възлагаме големи надежди тя да предприеме нови инициативи и по разрешаването на палестинския проблем”, заяви Фаед Мустафа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com