X
 
 

Папата призова за уважение към проститутките

1578 3
Папата призова за уважение към проститутките
Снимка: Правителствена пресслужба
Папа Франциск поведе литургия за десетки хиляди поклонници на пълен стадион в Банкок в четвъртък, като призова за уважение към проститутките и жертвите на трафик на хора в част от света, където секс труженичките се разрастват, предаде АФП.

Забележките дойдоха в края на наситен със срещи ден за папа Франциск, който е на първото си пътуване в Тайланд, където мнозинството от населението са будисти, където носи послание за религиозна хармония и мир.

Безумно писмо на папа Бенедикт - педофилията влязла в църквата заради сексуалната революция

Критики бяха отправени към бившия папа Бенедикт, след публикуваната днес негова позиция за сексуалното насилие от свещеници над деца, п...

След това светият отец ще отиде в Япония, където ще посети местата, поразени от атомните бомби – Хирушима и Нагасаки. Там той ще призове към забрана за „аморалните“ ядрени оръжия, предаде БГНЕС.

82-годишният папа пристигна на стадиона в златен халат, изтъкан за него от тайландска коприна, поздрави тълпи вярващи, развяващи знамена, като някои от тях се просълзиха пред лидера на 1,3 милиарда католици в света.

Около 60 000 богомолци се събраха за литургията , като някои се изсипаха на близкия стадион, за да гледат службата на големи екрани.

Известен със своя непринуден стил, папата не се отклонява от трудни теми.

Той акцентира върху значението на подпомагането на уязвимите деца и жени, „жертви на проституция и трафик на хора, чието основно човешко достойнство е унижено“.

Папа Франциск се разходи сам из „Аушвиц“

Без обичайния си антураж от охранители и кардинали, папа Франциск се разходи сам из нацисткия лагер „Аушвиц“ в Полша. Той ...

Той също имаше предвид наркомани, мигранти и "експлоатирани грешници и подминавани просяци".

"Всички те са част от нашето семейство. Те са нашите майки, нашите братя и сестри. Нека не лишаваме нашите общности да виждат техните лица, рани, усмивки и техния живот", каза папата след водещите молитви.

Забележките бяха произнесени в регион, притегателен за туристите, но прословут с процъфтяваща сексуална търговия и безконтролен трафик на хора.

Проституцията е незаконна в Тайланд, в която живеят най-малко 300 000 сексуални работници - около четири процента от които се смята, че са станали жертва на трафик, според официални оценки.

Много жени биват привличани от тази работа, , защото могат да спечелят до 10 пъти повече от минималната заплата, а критиците казват, че някои представители на корумпираните тайландски власти си затварят очите за процъфтяващата сексиндустрия.

"Епископът на лукса" отстранен до второ нареждане

Германския епископ на Лимбург Фран-Петер Тебарц-Ван Елс, известен като "епископа на лукса", който е в епицентъра на скандал в своята ст...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • муспи 2 муспи преди 3 седмици Профил на трол?
  Папата безспорно е прав във възможностите си. Той е латинос, а това е раса под черната, тя е дъното. Той като типичен амиго не може и да се сети, че е превърнал в разбойнически вертеп - термина е на Христос по адрес на търговците в храма, католичеството. Търговия и търговия, приятелски пазарлъци с изсраел за изгоди, - признава че евреите имали друг спасител, даже казва, не пречи - ние вярваме в ед виж още ›› ин бог?! Неинформиран в бранша - получел евангелието, и коригира Христовата молитва в допусната грешка при преписите. А стария завет толкоз е пренаписван, че отдавна е загубил връзка с откраднатия от някои оригинал. Лично той, предпочита да се гъделичка с проститутки, - остава на Кардиналите и редовите брокери да се упражняват с деца - най после това са католически дечица, какво престъпно има. Католицизма може да си позволи и къде по мащабни волности, след като е направил Голямата Отстъпка - отделил се от Православието не само за масаж с миро от мазни проститутки, а и за? Какво?! Че то днес не се крие - Пари, Пари и Пари. Синедриона с католицизма са едно, бога им е един, проститутките общи (държат и двата уолстрита да са бели) - и пак Париии!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Значи трябва да уважаваме руската проститутка Борисов, ли?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  По неуместен коментар по тема досега не бях чел.Нормален ли сте ?
  : 0 !