X
 
 

По заповед на директор-изрод изгориха ученичка в Бангладеш, оплакала се от сексуален тормоз

8508 0
По заповед на директор-изрод изгориха ученичка в Бангладеш, оплакала се от сексуален тормоз
Снимка: Getty Images/Guliver
Ученичка беше подпалена в Бангладеш и почина по заповед на директора, след като съобщила за сексуален тормоз.

Смъртта на 19-годишната Нусрат Джахан Рафи миналата седмица предизвика протести сред южноазиатската нация, като премиерът обеща да преследва всички замесени в ужасяващия акт. Рафи отишла в полицията в края на март, за да съобщи за сексуален тормоз, а видео показва, че началникът на местното полицейско управление е регистрирал жалбата ѝ, но го я отхвърлил като „незначителен случай“.

Парламентарни избори в Бангладеш на фона на репресии и убийства

Бангладеш гласува на парламентарни избори, което се очаква да доведе до рекорден четвърти мандат на премиера Шейх Хасина. Това са 11-т...

Рафи била завлечена на покрива на ислямската семинария, където нейните нападатели поискали тя да оттегли жалбата за сексуален тормоз, която е подала в полицията. Когато тя отказала, e била обляна с керосин и запалена.

Полицията съобщи, че един от 17-те души, арестувани във връзка с нейната смърт, е обвинил директора на училището, че е наредил атаката. Учителят "им казал да окажат натиск върху Рафи да оттегли делото или да я убият, ако тя откаже", заяви пред АФП старшият полицай Мохамед Икбал, който ръководи разследването.

Икбал каза, че поне пет от арестуваните, включително трима съученици на Рафи, са я вързали с шал, преди да я запалят. "Планът бил инцидентът да мине за самоубийство. Но той се провали, след като Рафи успяла да слезе по стълбите, докато гори, защото шалът изгорял и освободил ръцете и краката ѝ", каза той.

Рафи претърпяла изгаряния до 80% от тялото си и почина в болница на 10 април. Но тя е записала видео преди смъртта си, повтаряйки обвиненията си срещу директора.

Възмущение заради решение на папа Франциск да не освободи кардинал заради сексуално насилие

Папа Франциск възмути жертви на педофилия, след като отказа да приеме оставката на кардинал, осъден по скандално дело, предаде БГНЕС. ...

"Учителят ме докосна, ще се боря с това престъпление до последния си дъх", казва тя. Тя също така идентифицира някои от нейните нападатели.

Махмудул Хасан Номан, брат на Рафи, каза пред АФП, че хора, близки до директора, са оказвали натиск върху семейството неговата сестра да оттегли оплакването си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители