Починалите от китайския вирус вече са над 2000

4080
Починалите от китайския вирус вече са над 2000
Снимка: Getty Images/Guliver

Починалите заради зараза с новия китайски коронавирус вече са над 2000. По официални данни те станаха 2010 души, от които само 6 са извън Китай - 2 в Хонконг, 1 в Япония, 1 в Тайван, 1 във Филипините и 1 във Франция (80-годишен китайски турист). В провинция Хубей обаче, където е огнището на болестта, смъртните случаи са 1922, а още 1957 души са в критично състояние.

В ежедневната си актуализация здравната комисия на провинция Хубей също отчита 1693 нови случая на хора, заразени с вируса, предаде БГНЕС. С това общият брой на случаите в континентален Китай достигна 74 185.

Вече има опасения, че епидемията с китайския вирус ще доведе до проблеми с антибиотиците

Може да се стигне до глобален недостиг на антибиотици, ако не бъдат нормализирани доставките за фармацевтичните компании, нарушени зара...

За сряда данните показват увеличение на броя на смъртните случаи спрямо данните от вторник, въпреки че броят на новите случаи, докладвани в Хубей, е най-ниският за една седмица.

Изследване, публикувано от китайски служители, твърди, че повечето пациенти страдат леко от заболяването. Извън най-силно засегнатата провинция Хубей, която беше блокирана от властите в опит да бъде овладян вируса, броят на новите случаи намалява и китайският национален здравен орган заяви, че това е знак, че огнището е под контрол.

Президентът на Китай Си Дзинпин в телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън заяви, че мерките на Китай постигат "видим резултат", съобщиха държавните медии в Пекин. Световната здравна организация обаче предупреди, че е твърде рано да се каже дали спадът ще продължи.

Същевременно пасажерите, чийто тест за болестта е отрицателен, почнаха да слизат от японския круизен кораб Diamond Princess. На него има над 500 души, заразени с вируса. Очаква се около 500 пътници да слизат в следващите часове след началото на операция, за която властите казват, че може да отнеме до три дни, докато резултатите от тестовете се обработят.

Пореден ден с доста починали заради китайския вирус, Apple призна за проблем с айфоните

1873 са вече смъртните случаи заради епидемията от коронавирус в Китай, с което де факто се повтаря поредният ден с починали над 100 ду...

Междувременно, първият случай на съмнение за зараза с коронавируса вече е регистриран в Хондурас, съобщава порталът Heraldo, позовавайки се на здравните власти на страната.

Според сайта, става въпрос за 48-годишна туристка кацнала на летището в Тонконтин. Тя летяла от Лос Анджелис с трансфер в Хондурас, след като наскоро е била на почивка в Тайван. Жената имала симптоми като кашлица, хрема и кихане. Затова тя е изпратена в специализирана болница в столицата на Хондурас Тегусигалпа, където е поставена под наблюдение. Според заместник-министъра на здравеопазването на Хондурас Нери Серрато, ако резултатите от тестовете след 48 часа потвърдят заболяването, жената ще бъде изолирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Атаката е скромна, Израел може и да не застане зад нея: Говори проф. Владимир Чуков

Няма нищо: Първото официално послание на Иран след взривовете в Исфахан

Високо замърсяване на въздуха: Пясъчна буря обхвана Йерусалим

В Индия започнаха най-продължителните избори в света

"Империята отвръща на удара": Израел удари обект на Иран

Земетресение от 5,6 разтърси Турция

Иран: Не сме използвали най-модерните ракети в атаката срещу Израел

Иран: Знаем къде са всички ядрени обекти на Израел, готови сме за удар

Антъни Блинкен отива в Китай: Кога и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com