Пореден ден с доста починали заради китайския вирус, Apple призна за проблем с айфоните

6361
Пореден ден с доста починали заради китайския вирус, Apple призна за проблем с айфоните
Снимка: Getty Images/Guliver

1873 са вече смъртните случаи заради епидемията от коронавирус в Китай, с което де факто се повтаря поредният ден с починали над 100 души за 24 часа - 106 починали.

В цял Китай заразените вече са почти 72 500 души, а първоначалното огнище на заразата - провинция Хубей, остава на практика затворена за света. Там има почти 60 000 заразени, а починалите от болестта са 1789 души.

Карантината дава резултат, казват властите в Китай, предаде БГНЕС. Статистиката досега показва, че все още няма китайска провинция освен Хубей с повече от 1500 болни. Извън Хубей новите случаи на вируса устойчиво намаляват. Въпреки това от Световната здравна организация предупреждават, че не трябва да се правят прибързани изводи за край на кризата, защото все още всички сценарии са възможни.

Според експерта на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън, коронавирусът в Китай всъщност засяга "много малък кръг от хора" извън Хубей, съобщава Euronews.

Болницата, построена за 10 дни в Китай, протече... (ВИДЕО)

Целият свят се възхити на бързината, с която бяха предприети мерки и бяха построени две клиники в гр. Ухан, специално за болни от корон...

Въпреки че Covid-19 уби почти 19000 души досега, Райън твърди, че тя все още е само локално явление, защото огромният процент болни е в Хубей.

"Мерките, които се взимат, трябва да са пропорционални на ситуацията. За нито едно нещо на света не може да се каже, че носи нулев риск. Мерки за ограничаване на рисковете трябва да се вземат, но по начин, който позволява обществото да функционира", казва Райън.

От СЗО напомнят, че макар и подобен, Covid-19 не е толкова смъртоносен, колкото Тежкият остър респираторен синдром (SARS) или Близкоизточният респираторен синдром (MERS). В повече от 80% от случаите Covid-19 протича леко.

Икономическите последствия

Заради заразата обаче, технологичният колос Apple предупреди, че наближава "недостиг в доставките на айфони". Причината, разбира се, е нарушеният производствен процес и затварянето на много предприятия в Китай, уточнява The Guardian.

Втори град в Китай под пълна карантина заради заразата

Китайската обществена медия съобщи, че в още един град в провинция Хубей е с пълна забрана на жителите да напускат домовете си. Това е...

Калифорнийската компания предупреди своите акционери и инвеститорите, че няма да може да реализира очаквания приход от 63 до 67 милиарда долара през това тримесечие. Причината са "временни ограничения в доставките" на части за айфоните, както и резкия спад на купувачи в Китай, където десетки милиони не могат да отидат до магазините.

Apple пусна само предупреждение, без да направи ревизия на очакваните приходи спрямо новата ситуация. Според компанията, "животът се връща към нормалния си ритъм в Китай, но това става по-бавно, отколкото очаквахме". Именно затова Apple обяви необичайно широк диапазон от очаквани приходи от 63 до 67 милиарда, отчитайки че не се знае колко ще е голяма кризата в Китай.

"Ако не беше се появил коронавируса, нямаше да имаме 4 милиарда долара разлика в минималните и максималните очаквания", каза изпълнителният директор на компанията Тим Кук още в края на януари. Кук каза още, че "здравето и на всеки човек, ангажиран с производството на нашия продукт, е най-важният приоритет."

По-рано този месец пазарен експерт от борсовите агенти TF прогнозира, че Apple ще бъдат принудени да намалят с 10% количествата на произведени айфони заради кризата с вируса Covid-19.

Какво е положението в България - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com