Посещението на Доналд Тръмп в Индия доведе до почистване на Тадж Махал

1968
Посещението на Доналд Тръмп в Индия доведе до почистване на Тадж Махал
Снимка: Pixabay

Известните гробници в Тадж Махал ще бъдат почистени в чест на посещението на американския президент Доналд Тръмп в Индия, предаде БГНЕС.

След изграждането на стена в Ахмедабад, за да скрие бедняшките квартали, Индия реализира друг амбициозен проект преди посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп: Копията на гробниците вътре в Тадж Махал - най-известният паметник на Индия, ще бъдат чистени с дестилирана вода. Това е първото им основно чистене след поставянето им преди повече от 300 години. Самият Тадж Махал е бил почистван чрез третиране с глина пет пъти.

Тръмп е склонен на примирие с талибаните в Афганистан

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че лично ще подпише мирно споразумение с талибаните, ако преговорите за приключване на 18-г...

Тръмп, който трябва да посети Тадж Махал със съпругата, дъщеря и зет си, по време на посещението си в Индия, започващо днес (24 февруари), може да не влезе в оригиналните гробници, защото входът към тях е доста нисък. Екипът на президента по сигурността, който посети Тадж Махал наскоро, заяви, че Тръмп няма да се наведе, дори ако трябва да види гроб от XVII век.

Оригиналните гробове на владетелите на Тадж Махал са отворени за обществеността само три дни в годината, за да отбележат годишнината от смъртта на Шах Джахан, известен също като Урс.

Посещението на Тръмп в град Агра, където се намира Тадж Махал, е събитие с висока степен на сигурност, което доведе до редица подготовки за него.

Тадж Махал ще е затворен за туристи в деня на посещението на Тръмп. Стената от летището до Тадж Махал е боядисана с цветни изображения на културното наследство на Индия. За да се защити Тръмп от маймуните в Агра, според съобщенията в района ще бъдат вкарани пет лангури (големи маймуни), които да изплашат малките маймунки по маршрута на американския президент към Тадж Махал.

Тръмп изчиства Белия дом от "идеологически врагове"

Обкръжението на Доналд Тръмп започна активна чистка на идеологическите противници сред чиновниците в администрацията, които представляв...

Тръмп ще посети Индия на 24 и 25 февруари, за да се срещне с индийския премиер Нарендра Моди. Това е първото официално посещение на Тръмп в Индия в момент, когато и двете страни споделят все по-тясно партньорство в областта на отбраната, но имат сериозни различия по отношение на търговията и инвестициите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com