Путин обеща да не остава президент след 2024 г.

6206
Путин обеща да не остава президент след 2024 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия заяви по време на бизнес форум в Санкт-Петербург, че няма намерение да остава на поста отвъд отредените в Конституцията два последователни мандата.

Той бе попитан директно дали ще се оттегли, след като през 2024г. изтече четвъртия му мандат като държавен глава. "Сега е вторият ми пореден мандат - не повече от два поредни мандата", отвърна той.

Макрон на историческа среща с Путин: Решават за Иран, Украйна и Сирия

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Санкт Петербург в четвъртък, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, за да обсъ...

Това стана по време на среща с Путин с ръководители на информационни агенции, предавана на живо по телевизия "Россия-24".

Той встъпи в длъжност на 7 май и е съвсем в началото на 6-годишния си мандат, но още преди изборите се повдигаше въпрос какво ще стане с цялата система, изградена около личността му, след като изтече конституционно допустимия срок. Понеже Путин е известен привърженик на това да не се дестабилизира Русия чрез промени в основния закон, версията за поправка в нея, позволяваща му трети пореден мандат, изглежда малко вероятна.

Това означава, коментираха тогава анализатори, че или скоро трябва да започне проект "Наследник", или не е изключено да се потърси създаване на нова позиция за него - нещо от рода на "национален лидер" - която да му позволи да остане основният фактор във властта, без формално да заема президентския пост.

Кремъл отрича Путин и Радев да са говорили за конкретни енергийни проекти

Руският президент Владимир Путин не е говорил с българския си колега Румен Радев за конкретни енергийни проекти. Двамата президенти оба...

В момента Владимир Путин е на 65 години, а ще приключи мандата си преди да е навършил 72.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com