Путин: Светът няма да оцелее при горещ конфликт САЩ-Русия (ВИДЕО)

9782
Путин: Светът няма да оцелее при горещ конфликт САЩ-Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

Светът няма да оцелее при горещ конфликт между САЩ и Русия.

Това заяви руският президент Владимир Путин в интервюто си за американския режисьор Оливър Стоун.

Путин към журналист: Защо си мислите, че можете да задавате въпроси за корупция?

Защо си мислите, че имате право да задавате такива въпроси? Защо сега? За да ни бъдете морални съдници и постоянно да ни давате уроци к...

В него той говори за отношенията между Русия и САЩ и ролята на НАТО в света. Документалният филм „Интервю с Путин“ ще бъде показан в САЩ в периода 12-15 юни по кабелната телевизия Showtime, която е част от медийната група CBS, една от най-големите в САЩ.

Оливър Стоун попита Путин за доминиране на САЩ в случай на „горещ конфликт“. „Мисля, че никой не би преживял това (войната – бел. ред.), отвърна Путин. Уточняваме, че фразата може да се преведе и като „Никой не би оцелял след това“.

Руският президент подчерта все пак, че той лично се надява на подобряване на двустранните отношения: „Надежда винаги има, поне докато не ни понесат на гробищата“, с усмивка каза Путин, отговаряйки на въпроса за ролята на Доналд Тръмп в сътрудничеството между двете страни, пише РИА Новости.

Путин се изказа и за НАТО, отбелязвайки, че алиансът търси външен враг, за да оправдае своето съществуване. „Източният блок вече го няма, Съветският съюз също го няма. Защо тогава съществува НАТО? Струва ми се, че за да оправдае своето съществуване, на НАТО му трябва външен враг, върви постоянно търсене на външния враг или някакви провокации, за да се намери еди кой си за противник“, поясни държавният глава.

Variety съобщи, че Путин и Стоун са гледали известният филм на режисьора Стенли Кубрик „Доктор Стрейнджлав или как спрях да се боя и харесах бомбата“. В него се говори за хипотетичен ядрен конфликт между СССР и САЩ.

Путин: За разлика от САЩ, ние не използваме палки срещу протестиращи

Руските власти се отнасят към акциите на опозицията по-меко, отколкото в други страни, в това число и САЩ. В тази връзка руският презид...

„(Кубрик) е предвидил някои проблеми дори от техническа гледна точка, неща, които те карат да се замислиш за съществуващите реални заплахи... Въпросът е, че оттогава малко неща са се променили. Единствената разлика е, че съвременните оръжейни системи става все по-развити, по-сложни. Но тези идеи за ответно оръжие и невъзможността за контрол над такива оръжейни системи, до ден днешен са все така верни. Това става още по-сложно, още по-опасно“, изтъкна Путин, цитиран от The Daily Beast.

Стоун подарил на Путин кутия с DVD диск на филма, след което руският президент си отива. По-късно стана ясно, че кутия била празна: продуцентите забравили да оставят в него самия диск. „Типичен американски подарък“, пошегувал се Путин, отбелязва още БГНЕС.

Агенция Bloomberg пък изтъква, че в документалния филм Путин е показан как спортува: играе хокей и тренира на тренажор. Самият президент твърди, че всеки ден плува и вдига тежести.

Във филма влязоха и други момент от частния живот на Путин. Стоун го заснел как храни с моркови породист кон, кръстен на името на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com