Путин: Верига от трагични обстоятелства доведе до свалянето на Ил-20

9908
Путин: Верига от трагични обстоятелства доведе до свалянето на Ил-20
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че верига от трагични обстоятелства е довела до свалянето на руския военен самолет Ил-20 до бреговете на Сирия и изрази съболезнования на роднините на загиналите 15 души, съобщи ТАСС.

„Що се отнася до сравненията с предишни събития, когато турски изтребител свали наш самолет, то сега имаме друга ситуация. Тук най-вероятно това прилича на верига от трагични събития“, каза Путин на пресконференция в Кремъл с унгарския премиер Виктор Орбан.

Израел обвини Сирия, Иран и Хизбула за сваления руски самолет

Израел обвинява Сирия, Иран и Хизбула за сваления руски самолет Ил-20, който се разби в Средиземно море на 17 септември. При инцидента ...

Президентът заяви, че отговорът на Русия на сваления самолет ще бъде насочен към допълнително осигуряване на безопасността на руските военни в Сирия и че „тези мерки ще бъдат видими за всички“.

По-рано днес руските военни съобщиха, че сирийската ПВО е свалила самолета Ил-20, но хвърлиха вината върху израелски изтребители, които го използвали за прикритие, докато извършвали въздушен удар по обект в сирийската провинция Латакия.

Израелските военни отрекоха вина, като заявиха, че когато сирийците са изстрелвали ракети, изтребителите им вече били в израелското въздушно пространство.

РИА Новости съобщи, позовавайки се на източник в Кремъл, че днес може да се очаква телефонен разговор на Путин и израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Русия обвини Израел за сваления Ил-20

Руският военен самолет Ил-20 е бил свален от системата за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сирия, но Израел е отговорен за това. Русия ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com