Рядко руско въоръжение привлича погледи в Сирия, САЩ с допълнително оборудване в страната (ВИДЕО)

25256
Рядко руско въоръжение привлича погледи в Сирия, САЩ с допълнително оборудване в страната (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Рядка модификация на средния танк Т-62 е забелязана при тактическите учения на 25-та дивизия на сирийската армия.

Репортаж от полигона, където са били усъвършенствани бойните умения, беше публикуван от агенция ANNA News. Това съединение, известно като "Силата на тигъра", е командван от бригаден генерал Сухейл Ал-Хасан, съобщава "Российская газета".

Той прави впечатление с това, че освен комплекса за оптико-електронно потискане Sarab ("Мираж"), предназначен да неутрализира управляеми ракети, в задната част е инсталирана вертикална "тръба".

Според военни експерти това е сензор за вятър, който позволява на артилериста да стреля по-точно от 115-мм гладкоцевно оръдие 2А20.

Башар Асад конфискувал активи на богатия си братовчед, възобновяват мирни преговори за Сирия

Сирийското правителство реши да изземе активи, притежавани от Рами Махлуф - братовчед на президента Башар Асад и един от най-богатите х...

Още преди началото на гражданската война и терористичната агресия сирийската армия започна работа за подобряване на характеристиките на бронираните машини. Така са модернизирани вече съществуващите в армията Т-55 и Т-72.

Според някои източници е предвидено да се обнови и част от парка с Т-62. Само много малък брой машини обаче са частично "ъпгрейднати". През целия период на конфликта такива танкове са попадали в окото на обектива и видеокамерите едва няколко пъти.

По данни на ANNA News тази бойна машина работи редом със "седемдесет и двойката". Екипажите им уверено маневрират и с точност поразяват различни цели, демонстрирайки високо ниво на професионализъм.

Първите партиди Т-62 пристигат в Сирия от Съветския съюз в началото на 1970-те. Те участват в Октомврийската война от 1973 г., по време на Ливанската гражданска война, а също и по време на боевете с израелската армия през юни 1982 година.

Същевременно, Съединените щати са прехвърлили допълнително военно оборудване на североизток от провинция Хашек в Сирия, което е необходимо за укрепване на американските бази в района, съобщава агенция SANA.

Според САЩ Русия помага за прехвърлянето на наемници от Сирия в Либия

Специалният представител на Държавния департамент Джеймс Джефри заяви по време на телефонен брифинг в петък, че Русия помага за прехвър...

Твърди се, че конвой с бронирани превозни средства и различно оборудване, включително комуникационна техника, е бил прехвърлен от Ирак през контролния пункт Ел Валид, предава ТАСС .

Освен това, че шест американски бронирани машини напуснали иракското село Ал-Махмудия, преминали границата със Сирия и се отправили към едно от местните нефтени находища, което се контролира от американците.

Миналата седмица бойци от сирийската армия блокираха прохода за колона на американската армия в град Тел Тамр в провинция Хашек.

Преди това жителите на селищата Дашдашия и Кахира също блокираха преминаването на конвои с военна техника на американската армия в този регион.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Опасна инфекция на гърлото със смъртни случаи в Япония

Убит е един от израелските заложници на "Хамас"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com