Русия ще продължи да доставя оръжия на Сирия за борба с тероризма

12005
Русия ще продължи да доставя оръжия на Сирия за борба с тероризма
Снимка: Getty Images

Русия ще продължи да доставя на Сирия военна техника за борба с терористичните групировки, заяви на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров в отговор на въпрос на ТАСС.

"Нашите военнослужещи и военни специалисти са там (в Сирия), за да поддържат руската техника и да помагат на на сирийската армия да я използва", допълни той.

Лавров: Русия не се интересува от Гърция и ЕС

"Русия не се интересува от разгорелия се конфликт между Гърция и ЕС, това противоречи на интересите на Москва, заяви руският външен м...

 Според него е необходима координация между руската армия и Пентагона, за да се избегнат неволни инциденти около Сирия, където и двете държави имат военно присъствие, съобщи Ройтерс.

Въпреки че американското министерство на отбраната преустанови оперативното сътрудничество с руските въоръжени сили, то трябва да бъде подновено, тъй като и Русия, и САЩ извършват операции в и около Сирия.

 "Само с удари по въздух няма да бъде победена "Ислямска държава". Нужно е взаимодействие със сухопътни сили, а най-ефективна и мощна от всички, борещи се срещу "Ислямска държава", е сирийската армия", каза Лавров и призова членовете на коалицията да започнат сътрудничество с правителството и армията на Сирия.

Вчера на пресконференция Лавров посочи, че Русия ще продължи да помага на Сирия с цел да не се допусне либийски сценарий на територията на страната, допълва още изданието Utro.ru.

Сблъскахме се с безпрецедентна информационна война, оплака се Лавров

Сблъскахме се с безпрецедентна информационна война заради кризата в Украйна. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитир...

Министърът съобщи също и, че Русия от известно време извършва военни учения в Средиземно море, които са в съответствие с международното право.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com