X
 
 

Руски газ потече към Китай по газопровода "Силата на Сибир" (ВИДЕО)

1031 3
Руски газ потече към Китай по газопровода "Силата на Сибир" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентите на Русия Владимир Путин и на Китай Си Дзинпин осъществиха тази сутрин телемост, с който дадоха начало на доставката на руски газ за Китай по газопровода "Силата на Сибир".

Газопроводът е предназначен за транспортиране на газ от Иркутския и Якутския центрове за добив на газ за руските потребители в Далечния Изток и в Китай (т.нар. източен маршрут).

Русия и Китай откриват ключов газопровод

Новият газопровод "Силата на Сибир", който ще бъде открит днес, е с дължина 4000 километра ще доставя газ от Якутия до Приморския край ...

Ето как стана това:

"Разрешавам (да се отвори кранът – бел.ред.)", заяви Путин на церемонията по откриването."Тръгваме", заяви на свой ред Си Дзинпин.

На 2 декември се състоя стартът на участъка с дължина около 2200 км от газовото находище Чаяндинск в Якутия до Благовещенск (границата с Китай), съобщи РИА Новости. При втория етап ще бъде пуснат участъкът с дължина 800 км от находището Ковиктинск до Чаядинск. По този начин общата дължина на "Силата на Сибир" ще достигне 3000 км. Експортният капацитет на газопровода е 38 млрд. куб. м газ на година.

BILD: Как голямата коалиция в Берлин хитрува за газопровода на Путин?

Какво друго би могло да направи федералното правителство в Берлин, за да реализира престижния проект на Владимир Путин за газопровода &...

Официалната церемония беше предавана на живо в двете държави:

Строителството на газопровода отне почти 5 г., припомня БГНЕС. През май 2014 г. "Газпром" и китайската компания CNPC подписаха договор за доставка на руски газ за Китай по тръбопровода "Силата на Сибир". Договорът е сключен за срок от 30 г. и предвижда доставката на 38 млрд. куб. м газ годишно. Общата стойност на договора възлиза на около 400 млрд. долара.

През 2020 г. "Газпром" може да достави на Китай до 5 млрд. куб. м газ, през 2021 г . – до 10 млрд. куб. м, а през 2022 г. – до 15 млрд куб. м. Планираната максимална мощност се очаква да бъде достигната през 2025 г.

Съдът на ЕС отмени решение на ЕК за газопровода Opal

Съдът на ЕС отмени решението на Европейската комисия за промяна на режима за използване на газопровода, съобщиха от институцията. Споре...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Borislav Popov 2 Borislav Popov преди 1 седмица Профил на трол?
  Mухaхaхa.... бeзaнaлoгoв прoeкт зa 400 милиaрдa дoлaрa a нямa cъвмecнo рязaнe нa лeнтички. Ушaнки мaзни , икoнoмиcтитe oтceгa изчиcлихa кoлкo ca ви зaгубитe oт прoдaжбaтa нa гaз нa Китaй.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Докато у нас умните се наумуват и лудите се налудуват руснаци и китайци ще си въртят синджирчето около пръста.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Китайците си въртят халката на Путя на оная си работа.
  : 5 !
Последно в Актуално