САЩ и Япония започват търговски преговори за вносни мита

1207
САЩ и Япония започват търговски преговори за вносни мита
Снимка: iStock/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че американската и японската администрации за започнали търговски преговори, съобщи РИА Новости. „Япония вече се свърза с нас през миналата седмица“, заяви държавният глава на САЩ от борда на своя правителствен самолет.

Отговорът на Тръмп идва, след като колумнистът на Уолстрийт джърнал (Тhe Wall Street Journal) Джеймс Фрийман намекна в свой материал, че президентът може да въведе вносни мита на японски стоки. В статията се казва, че стопанинът на Белия дом е провел телефонен разговор с японската страна. Самият Тръмп определя като отлични взаимоотношенията с японците и същевременно добавя, че „разбира се, това ще свърши веднага, след като им съобщя колко трябва да заплатят“.

1,5 млн. домакинства в Северна Япония все още са без ток след земетресението

Повече от 1,5 млн. домакинства в северния японски остров Хокайдо, който вчера беше разлюлян от земетресение с магнитуд 6,7 по скалата н...

Междувременно президентът повтори заканата си за ескалация на търговската война и с Китай, предаде РИА Новости . Тръмп претендира, че Китай трябва да позволи на САЩ да намалят рекордния си търговски дефицит, като допусне повече американски инвестиции и внос.

Американският президент обвинява китайците и в кражба на технологии. "Ще бъдат непоколебим с Китай, защото така трябва да бъде... Наложихме мита за 50 милиарда в технологии. Сега добавихме още 200 милиарда. И е неприятно да кажа, но ако искам, вече сме готови да въведем мита за още 267 млрд. долара", каза държавният глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com