Сирия ще изпрати делегати в Женева с мандат от Асад

23477
Сирия ще изпрати делегати в Женева с мандат от Асад
Снимка: Getty Images / Guliver

Сирия ще изпрати делегация на мирната конференция на 22 януари в Женева с мандат, предоставен й от президента Башар Асад, заяви източник на външното министерство, предаде БГНЕС.

"Сирия обявява участието на официална делегация по нареждане на Асад и исканията на сирийския народ с основен приоритет елиминирането на тероризма", заяви източник, цитиран от агенция САНА.

Женевската мирна конференция цели прекратяване на близо тригодишната гражданска война, при която загинаха над 12 000 души, а милиони бяха принудени да напуснат домовете си.

Източник на министерството също заяви, че делегацията не отива в Женева, за да предаде властта и че условието на сирийската опозиция и на Запада Асад да няма роля в бъдещето на страната не стои като въпрос.

"Официалната сирийска делегация няма да замине за Женева, за да предаде властта, а за да участва в преговорите с хората, които са ангажирани със защитаването на интересите на Сирия и подкрепят политическо решение за бъдещето на Сирия", каза още източникът.

"Нашият народ няма да позволи на никого да открадне правото му на избор за бъдещето и на лидерите му, а от ключово значение за Женева е да се гарантират правата на сирийците, а не на тези, които проливат кръвта на народа", заяви източникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com