Създателят на биткойн: Експериментът ми се провали

6312
Създателят на биткойн: Експериментът ми се провали

Един от създателите на виртуалната валута биткойн Майк Хърн окачестви като провал експеримента с криптовалутата. Това той призна в своя блог на сайта Medium.com, предаде РИА "Новости".

Биткойнът се появи през 2009 година. Биткойните можеха да се използват за електронни финансови операции, включително за покупка на реални стоки и услуги в интернет магазините. Освен това съществува възможност за обмяна на биткойни с една от традиционните валути чрез търгове. През септември 2015 година компетентна комисията на САЩ призна биткойна за фондова стока.

Българите купили биткойни за 11 000 лв. за един месец

Между 50 и 100 лв. е средната сума, която са отделили българите за покупка на биткойни през август, пише „Труд", като се позовава...

„От самото начало аз говорих едно и също: биткойнът е експеримент и като всеки експеримент може да бъде неудачен“, написа Хърн в блога си. Освен това той нееднократно съветваше търговците да не инвестират с биткойни.

Като една причините за провала създателят посочи, че обществото още не е готово за криптовалутата. По думите му „няма особени причини да се смята, че биткойнът може да бъде по-добър от съществуващата финансова система“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com