Турция отпуска 300 млн. долара на Хамас

5426
Турция отпуска 300 млн. долара на Хамас
Наскоро лидерът Исмаил Хания бе на посещение в Анкара където Реджеп Ердоган е заявил подкрепата на Анкара за движението

Турция ще отпусне 300 млн. долара помощ на палестинското движение Хамас. Наскоро лидерът на Хамас Исмаил Хания бе на посещение в Анкара където Реджеп Ердоган е заявил подкрепата на Анкара за движението, включително и финансова, предаде БНР. Досега голяма част от финансовата подкрепа за Хамас идваше от Иран. Техеран осигуряваше на движението 250 - 300 млн. долара годишно, но според източници от Хамас напоследък време средствата силно намалели или не пристигали редовно. От Хамас имали затруднения дори изплащат заплатите на служителите си.

Помощта, която Турция ще отпусне на Хамас, ще бъде вложена за възстановяване и застрояване на намиращата се под контрола на Хамас част от ивицата Газа, твърдят турски източници. Предвижда се Хамас да открие свое официално представителство в Турция.

Конфликтът се засилва: Нова турска игра "Шамаросай Саркози"

Турско-френският конфликт около криминализирането на отричането на арменския геноцид тези дни се прехвърли и в интернет пространството....

Това е много умен ход от страна на Хамас, като се има предвид възходът на Турция през последно време и това, че неин е лидер Ердоган, отбелязват източниците.

Според анализаторите, помощта на Турция, която ще замени тази от Иран, ще изиграе роля и в развитието на вътрешните динамики в Хамас, но отсега не може да се твърди със сигурност каква точно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com