X
 
 

"Турски поток" ще бъде готов до края на годината, категорични са в Анкара

760 2
"Турски поток" ще бъде готов до края на годината, категорични са в Анкара
Снимка: iStock/Guliver
Работата по двете тръби на „Турски поток“ ще бъде завършена до края на годината, заяви министърът на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез.

"Ако е рекъл Бог, ако всичко върви добре, ние ще завършим проекта до края на годината", каза той пред репортери след срещата си с техническия екип на строителната площадка на проекта „Турски поток“ в Кърклалери, северозападна Турция.

Центърът на Цветанов видя АЕЦ "Белене" и "Турски поток" като заплаха за енергийната ни сигурност

Сравнително новосформираната организация на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - Евроатлантически център за сигурност (ЕАЦ...

„Турски поток“ ще има капацитет да транзитира 31,5 милиарда кубически метра газ всяка година, което е равно на потреблението на енергия на 15 милиона домове в Турция.

Проектът се състои от две линии през Черно море, първата от които ще обслужва Турция с капацитет 15,75 млрд. куб. м, а втората линия ще обслужва Европа. Всеки тръбопровод е с дължина 930 километра и е положен на дълбочина, достигаща 2 200 метра, предаде БГНЕС.

И двете линии на „Турски поток“ ще излязат на брега при приемащия терминал в Киикьой на черноморския бряг на Турция, отбеляза министърът.

"Свързваме „Турски поток 1“ с главната национална газоразпределителна мрежа на Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), турската държавна компания за търговия с нефт и газ. Втората линия ще бъде прехвърлена в Европа при Малкочлар на българската граница, на разстояние 142 километра “, обясни министърът.

Путин и Ердоган обсъдиха "Турски поток"

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцениха положително изпълнението на съвместни проекти в енер...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Вече 5 пъти зареждам щатски газ в Атина! По-евтин, по-калоричен, и без традиционните за руските горива поне 10% вода! Колата мърка и изминава повече километри с едно зареждане! Опитайте!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    ВЪН ВСИЧКИ РУШНЯЦИ И ВСИЧКО РУСКО ДЕБА МАМА ИМ ФАШИСКА ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...