Турски военен хеликоптер се разби, жертвите са 11

2682
Турски военен хеликоптер се разби, жертвите са 11
Снимка: БГНЕС

На 11 нараснаха жертвите на катастрофата с военен хеликоптер в Югоизточна Турция вчера, съобщават турски вестници днес. Сред загиналите е командващият Осма армия ген. Осман Ербаш. Двама военнослужещи са ранени, представя равносметката в. "Йеничаг".

Връзката с хеликоптера "Кугър", който е излетял в 13.55 ч. е била прекъсната в 14.25 ч. вчера. Инцидентът е станал в района на град Татван при неблагоприятни метеорологични условия.

Военният хеликоптер е пътувал от окръжния град Бингьол за Татван, окръг Битлис. Веднага след инцидента на мястото на катастрофата са били изпратени дрон, хеликоптер и самолет CN-235 и са предприети издирвателно-спасителни действия, пише "Тюркгюн".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган следеше операцията от самото й начало и се осведомяваше за развитията от министъра на отбраната Хулуси Акар, посочва още същото издание.

Военен хеликоптер се разби в Русия

Военен хеликоптер се разби в Русия, съобщи Спутник Според местните спешни служби инцидентът е станал в близост до град Соколови, който ...

В. "Миллиет" информира, че това е четвърта катастрофа с хеликоптер "Кугър" в страната. Преди това подобни инциденти със същия вид хеликоптери в Турция са станали през 1997, 2003 и 2017 г., напомня изданието. 28 военнослужещи са загубили живота си при предишните инциденти, допълва изданието. С жертвите на новата катастрофа броят на загиналите нараства на 39.

По думите на министъра на отбраната причината за катастрофата по първоначални данни се корени в лошото време, допълва "Миллиет". В района на инцидента е имало гъста мъгла.

"Сабах" отбелязва, че поредната катастрофа с този вид вертолет е насочила вниманието към хеликоптерите "Кугър", които влизат в инвентара на турската армия през 1996 г. Турция разполага с общо 50 апарата от този вид, от които двайсет са купени от Франция, а 30 са построени в Турция.

"Голяма болка" (в. "Хюриет"), "Турция в траур" ("Джумхуриет"), "Герои мъченици" ("Йени шафак"), "Душата ни изгоря" ("Поста"" - това са някои от заглавията в турските вестници днес, които съобщават за инцидента като водеща новина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com