X
 
 

Турският посланик ни благодари за Сирия, най-важният турски генерал пусна стряскаща карта на нова Турция

10593 7
photo of Турският посланик ни благодари за Сирия, най-важният турски генерал пусна стряскаща карта на нова Турция
Снимка: БГНЕС
Нашият съсед и приятел България ни разбира много добре. Изказваме своята благодарност, тъй като това е благоразумният подход. Това заяви турският посланик в България Хасан Улусой.

Попитан директно дали Турция ще спазва споразумението за бежанците с ЕС, той отговори, че "имаме едно прекрасно сътрудничество с България" и че Турция ще продължава да спазва споразумението и няма съмнение за това. Турският посланик обаче обвини ЕС пред БНТ, че "от самото начало" не спазва договореностите и че не дава обещаните пари, както и не пристъпва към визова либерализация.

Според Улусой, целта на военната операция "Извор на мира" в Сирия е прочистване на района на запад от Ефрат от "терористични елементи" и установяване на зона за сигурност от 35 километра. Припомняме, че при старта на "Извор на мира" турският премиер Реджеп Ердоган говореше за демилитализирана зона от 35 километра. Става въпрос за борба срещу маркистко-ленинистката групировка ПКК и нейните клонове, по думите на посланика. Не успяхме да убедим американските си съюзници за опасността от ПКК и определени нейни крила, които, според САЩ, са помагали за борбата с "Ислямска държава", излезе от думите на Улусой. Той риторично попита и какво би направила която и да е държава, ако на границата ѝ стават "толкова много атентати", колкото по турско-сирийската граница.

Улусой увери, че операцията не означава, че Турция няма да се бори с бойците на "Ислямска държава". Той посочи, че Турция е неутрализирала хиляди терористи на ИД.

Според бившия зам.-министър на икономиката и външните работи Милен Керемедчиев, единственият приятел на Турция в ЕС в момента е България. Керемдчиев наблегна и на факта, че сега Русия е арбитър да не се стигне до военен сблъсък между Турция и режима на Башар Асад. Експертът смята, че Ердоган "затъва в кризата", като каза, че операция "Маслинова клонка" – една от двете големи турски военни операции преди настоящата, не е постигнала целите си.

Кюрдите спират борбата с ИД, Тръмп моли Ердоган да не бъде глупак и дава инициатива на Русия

Лидерът на Сирийските демократични сили (СДС), които са под атака от страна турската армия след изтеглянето на американските войски, об...

Що се отнася до националната сигурност на Турция обаче, във Facebook вече се коментира публикация на Хулуси Акар, началник на генералния щаб на турската армия. Публикацията е на нова карта на Турция - със значителна "турска" територия в Сирия, както и Кърджали като част от югоизточните ни съседи! "Спите ли", гласят доста гневни реакции по адрес и на българското правителство.

А какво се случва в САЩ след действията на Тръмп по изтегляне на американските войски от Сирия - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Реджеп Таип Ердоган ! На Ердоган мнението : "Трябва да отидем там, където са били дедите ни" . Тоест - от Сърбия до Каспийско море, от Йемен до Алжир. Националните ПРЕДАТЕЛИ - Бойко Борисов : ГЕРБ винаги ще е с Турция и лично с Реджеп Ердоган .
 • Неоосманизъм в действиеАнонимен 5.1 Неоосманизъм в действиеАнонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  В картата на Нова Турция са включени освен сирийски земи и български земи до Варна.
  : 2 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  "На турчин вяра да нямаш" - стара българска мъдрост ! А пост 3. - В сайта има тъпак и той е толкова глупав, че всеки ден повтаря едни същи глупости, но тъй като е едноок Циклоп - друго не може да прави . Поне да отиде в Карлуково да му поначукат дъските .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  А северната част на България е оставена за ортака на Ердоган - Путин. Като Полша 1939г.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Както се казва в статията, очевидно спим. Спят и лъжепатриотите. Волен Сидеров, който така пламенно говореше против Турция, сега се занимава единствено и само с предизборна агитация. Обяснява как щял да замрази цените на парното. Хубаво, ама да не замръзнем и ние от студ през зимата?
  : 1 !
 • Октомври 2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Турция са лъжци и тази карта за тях е най важната, КОЕТО значи и една Фашистка държава. Да нека я има тази договорка , но работата е там , че нито Турция са ни приятели и е фашистка държава от преди месец . А ,когато и тук стане ясно , че тази карта за тях е най важното то пък напълно ще лъснат всички предатели , но те блестЯТ ОЩЕ ОТ 1989 Г. , а сега сме 2019.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Турците отдавна са в Сирия, нищо че големите "български" телевизии чак сега показват какво става. Но на картата се виждат в червено и територии на България, Гърция и Кипър.
Последно в Актуално