X
 
 

В Израел не постигнаха споразумение за съставяне на правителство

759 0
В Израел не постигнаха споразумение за съставяне на правителство
Снимка: Getty Images/Guliver
Девет дни преди края на крайния срок, даден на израелския Кнесет за съставяне на правителство, лидерите на двете най-големи партии отново не успяха да се споразумеят.

Срещата между Бенямин Нетаняху и Бени Ганц, лидери на Ликуд и Синьо и бяло, приключи за по-малко от час без никакви положителни резултати, съобщи израелският "Канал 13", цитиран от БГНЕС.

След срещата Ликуд обвини Кахол-Лаван (синьо-белите) в нежелание да създаде правителство на националното единство.

"За да предотврати ненужните избори и да създаде правителство на единството, Нетаняху предложи да се приеме закон за ротация на премиера. Въпреки тези отстъпки, Кахол-Лаван продължава да отказва създаване на правителство на единството", цитира телевизията изявление на представителя на партия "Ликуд".

Нетаняху заклейми европейските държави, действащи за нормална търговия с Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро осъди европейските страни, присъединили се към механизма "Инстекс" за търговия с Иран чрез з...

Това изявление бе направено след срещата между Бенямин Нетаняху и Бени Ганц, която беше наречена „последен шанс да се постигне споразумение за създаване на правителство на национално единство“.

В случай, че за оставащите 8 дни преди края на предвиденото от закона време депутатите от Кнесетa нe съставят коалиционно правителство, страната ще бъде изправена пред нови, трети парламентарни избори за една година.

ЦИК е готова да проведе избори на 25 февруари, ако израелският парламент бъде разпуснат не по-късно от 11 декември.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители