В ООН са потресени от смъртта на Виталий Чуркин

2826
В ООН са потресени от смъртта на Виталий Чуркин
Снимка: Getty Images/Guliver

Секретариатът на ООН е шокиран от новината за кончината на постоянния руски представител в ООН Виталий Чуркин и изразява своите съболезнования на семейството му и правителството на Русия.

Това заяви Фарфан Хак, зам-говорител на генералния секретар на ООН. „Шокиране сме от новината за кончината на посланик Чуркин. Той от дълго време е тук, в ООН, и ние изразяваме своите съболезнования на неговото семейство, приятели, правителството на Русия“, каза той.

Руският посланик в ООН Виталий Чуркин почина внезапно

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин е починал. Информацията съобщи Euronews. Чуркин е починал внезапно в Ню Йорк на...

На трагичната новина реагира и постоянният представител на Великобритания в ООН Матю Райкрофт. „Напълно съм опустошен от новината за кончината на моя приятел и колега Виталий Чуркин. Той беше виден дипломат и удивителен човек. Почивай в мир“, написа Райкрофт на страницата си в Туитър.

По-рано днес руското руското Министерство на външните работи съобщи, че 64-годишният Виталий Чуркин е поминал внезапно буквално на работното си място.

Чуркин е роден на 21 февруари 1952 година в семейството на авиационен инженер-конструктор. От 8 април 2006 г. заема поста на постоянен представителя Русия в ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com