Вашингтон: Асад е приел „насериозно“ предупреждението на Тръмп за химическите атаки

2261
Вашингтон: Асад е приел „насериозно“ предупреждението на Тръмп за химическите атаки
Снимка: Getty images/Guliver

Предупреждението, което държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп отправи срещу режима на Дамаск във връзка с опасенията за подготовка на нова химическа атака, изглежда са приети „насериозно“ от Башар Асад. Това заяви в сряда американският министър на отбраната Джеймс Матис, предава AFP.

„Изглежда, че са взели насериозно предупреждението", подчерта Матис, визирайки режима на сирийския президент Башар Асад.

Според САЩ Асад подготвя нова атака с химически оръжия

Американското правителство има основания да смята, че сирийският президент Башар Асад подготвя ново нападение с химически оръжия в Сири...

По-рано Русия предупреди САЩ по темата Сирия. „Смятаме за необходимо да предпазим американските колеги от следващите безотговорни акции в нарушение на Устава на ООН и общопризнатите норми на международното право, както бе при ракетния удар на 7 април срещу сирийската авиобаза Шайрат“, посочиха от Министерството на външните работи. Русия възприема заявленията на САЩ, че Дамаск подготвял химическа атака като покана към терористите за подготовка на провокации, казаха още от ведомството.

Над 300 000 души загинаха в Сирия, откакто през март 2011 г. започна гражданската война след поредица от масови демонстрации срещу правителството на Асад. Конфликтът прокуди 11 млн. души от домовете им според информация на ООН.

Сирийската армия предаде арсенала си от химически оръжия под международен контрол, след като стотици загинаха при химическа атака в Дамаск през 2013 г., макар че опозицията продължава да обвинява правителството в притежание на химически оръжия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...