Покани лятото на своята трапеза

7467
Покани лятото на своята трапеза
Снимка: iStock/Guliver

Обичаме лятото, а тазгодишното ще е още по-специално заради месеците, прекарани вкъщи. Искаме да му се насладим на 100% - разходки сред природа, събиране на тен на плажа, забавни игри на открито със семейството и… хубава храна. Летният сезон изобилства от свежи зеленчуци и плодове, с които може да приготвим вкусни и здравословни рецепти. Ястия, които де задоволят кулинарните ни нужди и да бъдат наслада за окото. И ако сте от хората, които обичат експериментите в кухнята, може да откриете невероятно изкушаващи рецепти и полезни съвети в летния брой на сп. BILLA Кулинариум.

В списанието ще разберете как да се храните в цветовете на дъгата. Цветът на продуктите също може да предизвика различни реакции в тялото. Белите храни като мляко, сирене и ориз успокояват и намаляват раздразнителността. Зелените (спанак, салати, броколи) ни правят по-активни и засилват имунната система. Червените (домати, ягоди, череши, чушки) подобряват кръвообръщението и обмените процеси. Жълтите храни (кайсии, праскови, моркови) пък намаляват умората и повишават настроението и сексуалността.

В летния брой на сп. BILLA Кулинариум ще намерите полезни съвети и за най-вкусното барбекю. Защото какво е лятото без храна, приготвена на скара? Когато правите барбекю, има няколко основни неща, на които трябва да обърнете внимание – маринатата, избора на продукти и как точно да ги приготвите, за да са доволни всички. Подберете подходящи гарнитури и не забравяйте да декорирате красиво, когато сервирате. Наслада за всички сетива може да постигнете с цветни прибори, салфетки, свещи и цветя на масата.

Когато става въпрос за алкохол през лятото, със сигурност трябва да отделите специално внимание на плодовите вина. Те са леки и много подходящи за горещите дни, когато имаме нужда от прохлада. Хубавото при тях е, че можете да ги съчетаете с прекрасните летни изкушения на вашата маса, както и да ги консумирате смесени с други съставки за спиращи дъха летни коктейли. Разбира се, тук отново е препоръчително да спазваме правилото бяла храна - бяло вино и червена храна - червено вино, а хубавата новина при плодовите вина е, че има място за експерименти, така че това лято ви съветваме да бъдете смели! За страхотно градинско барбекю заложете на плодово вино от сорта Сира, което пленява с аромати на горски плодове, синя слива и смокини, а добавяйки лед, портокалов сок и газирана вода, ще получите незабравим коктейл, който да споделите с любимите хора.

В новия брой на сп. BILLA Кулинариум ще откриете още идеи за вечеря, защото всички сме чували въпроса: "А какво ще има за вечеря?", как да си направите истинска доматена супа и полезна пица за децата.

Списание BILLA Кулинариум* може да бъде закупено от всички магазини BILLA в цялата страна. Цената e 0,99 лв. с BILLA карта. В него ще намерите и талони за отстъпки на стойност над 20 лв. при пазаруване в магазините на BILLA.

А за да имате винаги лесен достъп до интересни рецепти, може да свалите мобилното приложение на BILLA Кулинариум. В него ще откриете над 400 вдъхновяващи видео рецепти, разделени в 10 категории и авторски предложения на шеф Виктор Ангелов.

Свалете го тук: Google Play и App Store.

За повече информация можете да разгледате и тяхната страница kulinarium.bg.

*Най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2019 г. по данни на Blue Point от февруари 2020 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта...