Гостува ни капитан Майкъл Куин от „Проект Синя книга“

15288
Гостува ни капитан Майкъл Куин от „Проект Синя книга“
Снимка: Viasat World

Първият мъж, който гостува в новата ни рубрика „Мъжът #вкъщи“ тази седмица е актьорът Майкъл Маларки. Известен на поколението, което израстна с „Дневниците на вампира“, като Лоренцо или Енцо, а на част от следящите софийската музикална сцена като автор на албума Mongrels, който самият той представи преди 2 години и половина в Sofia Live Club, напоследък Майкъл Маларки е в униформата на капитан Майкъл Куин от ВВС на САЩ в хитовия сериал за НЛО разследвания „Проект Синя книга“, който в България се излъчва ексклузивно по ТВ канала за драматични сериали „в епоха“ Epic Drama.

 

Майкъл Маларки и Ксения Соло в кадър от сериала „Проект Синя книга“ – ексклузивно по ТВ канал Epic Drama

 

Роден в Бейрут, Ливан, в семейства на американец от ирландски произход и британка с арабско-италиански корени, произходът на Майкъл е екзотичен като кариерата му. Майкъл завършва лондонската Академия за Музика и Драматично изкуство, където учи от 2006-та година, а по-късно влиза в ролята на Великия Гетсби, както и на Елвис Пресли на театралната сцена. През 2017 година пък излиза първият му албум. Майкъл е гостувал два пъти в България – за събитието East European Comic Con, както и именно за да представянето на своя албум – през есента на 2017 година, когато дава интервю и за iWoman.

Сега, обаче, ни интересува повече ролята му в хитовия сериал „Проект Синя книга“, който счупи рекорди по гледаемост в САЩ още с премиерата на първия си сезон миналата година. В момента Майкъл е в ефира на ТВ канал Epic Drama всеки четвъртък от 22:00 часа с нов епизод от втория сезон на проедицата за НЛО разследвания, която всяка седмица отваря по едно ново „студено досие“, включително случаите в Розуел, Мексико, както и „Зона 51“, базирано на реални събития от 50-те и 60-те години в Америка, над 700 от които и до днес остават неразкрити. В Project Blue Book Майкъл си партнира с друг актьор, известен предимно от малкия екран – Ейдън Гилън, доста популярен като Лорд Петир Бейлиш – Кутрето от Game of Thrones.

Ейдън Гилън (Game of Thrones) и Майкъл Маларки (The Vampire Diaries) на снимачната площадка във Ванкувър, Канада, на втори сезон на хитовия сериал за НЛО разследвания „Проект Синя книга“

 

#вкъщи: Майкъл, как ти се стори работата с Ейдън Куин? Научи ли нещо от него или – може би – той научи нещо от теб?

Майкъл: Великолепна! Рисковано беше, защото на практика сериала се върти около нас двамата. Извадихме късмет, обаче, паснахме си, имаме много сходни интереси, както и отношение към работата. Ейдън (в ролята на Д-р Алън Хайнек, брилянтен университетски професор, вербуван от ВВС на САЩ, за да озаглави тайния проект за разследвания) е брилянтен актьор! И освен това се сцепва от работа. Мисля, че се вдъхновяваме взаимно, поне се надявам, че е така.

#вкъщи: Знаем, че има епизод в сериала (втори епизод), който е сниман в същата къща, в която е сниман „Доситата Х“. Какви са приликите и разликите между двата сериала?

Майкъл: Много са различни. Най-малкото... „Проект Синя книга“ е сериал е „сериал в епоха“. „Доситата Х“ беше малко по-стряскащ, да речем. Там си имаше направо нещо като „чудовище на седмицата“. Нашият сериал е ориентиран повече към историята. Героите са много различни. Да ги сравняваш е все едно да сравняваш полицейски сериали. Има милиони такива за тандем ченгета в действие. Струва ми се, че при сериалите за НЛО има нещо подобно. Обаче това е почти единственото общо между „Проект Синя книга“ и „Досиетата Х“. 

Майкъл в сцена от „Проект Синя книга“ на характерно 50-арски американски домашен декор

 

#вкъщи: Впрочем, ще споделиш ли някой свой любим исторически драматичен сериал?

Майкъл: Разбира се! „Короната“ е феноменална продукция с изумителна актьорска игра.

#вкъщи: Да се върнем на „Проект Синя книга“ – кое те привлече към него най-много?

Майкъл: Откакто ме поканиха в сериала, направих страшно много проучвания. Темата за НЛО феномените е завладяваща и определено е важна част от историята. За мен е чест да съм част от продукция, която дава повече от тази информация на масовия зрител. Сериалът е страхотен, ролята ми на капитан Майкъл Куин е страхотна и динамиката, която се получи между мен и Ейдън Гилън е страхотна. И да, това е брилятна „костюмна драма“, заснета великолепно!

И ние бихме изпили по една бира с Майкъл #вкъщи


Втори сезон на „Проект Синя книга“ е по ТВ канал Epic Drama всеки четвъртък в 22:00 с повторение в събота около 22:55.

Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – чрез NET1 на 137 канал.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/

За пълната програма на ТВ канал Epic Drama следете www.epicdrama.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com