Epic Drama в три епохи

9160
Epic Drama в три епохи
Снимка: Epic Drama

Новият сезон на култовия „Вавилон в Берлин“, хитовият „Бялата кралица“ и ТВ класиката „Криминалните случаи на г-ца Марпъл“ дебютират в дома на епичната драма в следващите три седмици

 

Историята, сценографията, актьорският състав, музиката, (засега) 13-те награди и 11 номинации от цял свят, възторжените отзиви сред критиците...  всички са съгласни, че “Вавилон в Берлин" е сериал, който определено не бихте искали да пропуснете!

Трети и засега последен сезон на създадената от Хенк Хандлоегтен, Том Тиквер и Аким фон Борис и считана за най-скъпа до момента европейска продукция е с премиера по Epic Drama на 28 януари, четъвъртък, от 22:00 часа и повторение в събота срещу неделя.

Отново ще видим вече любимите на публиката Фолкер Брух като инспектор Гереон Рат и Лив Лиса Фрис като Шарлот Ритър.

В бурните седмици преди срива на пазара в Черния петък, на тях именно е поверено разследването на насилствената смърт на актрисата Бети Уинтър. Докато Гереон се опитва да се справи с проблема си с наркотичната зависимост и да се адаптира към новия семеен живот, Шарлот се бори да бъде призната в доминираното от мъже полицейско управление.

За определени герои обаче тези трудни времена предоставят нови възможности. Докато филмите със звук завладяват големия екран и оставят мнозина без работа, непочтеният арменец се пробва като филмов продуцент.

Други се борят за политическа власт - "Черният Райхсвер" се събира отново в опит да унищожи демокрацията и погребението на скандално известен нацист предоставя идеалната възможност да се провокират нови сблъсъци с комунистите.

Изглежда съмо през нощта всички терзания изчезват и градът танцува до самозабрава...

„Бялата кралица“ дебютира в ефира на Epic Drama на 3 февруари, сряда, от 22:00 часа с повторение в неделя от 22:55 часа.

Това е първата от поредицата адаптации по книгите на Филипа Грегъри, издадени и на български, които ще покажем тази година. По-късно през 2021 г. ще продължим с епохата преди Тюдорите с "Бялата принцеса" и "Испанската принцеса". 

В главните роли са Ребека Фъргюсън, която очакваме в предстоящия на голям екран тази година „Дюн“, и Макс Айрънс, когото вероятно сте забелязали в минисериала „Тутанкамон“ – също в ефира на Epic Drama.


Годината е 1464 г., преди династията на Тюдорите да управлява Англия. Бушува война за установяването на законния крал - драматичен спор между двете страни на едно семейство - Йорк и Ланкастър.

Младият и привлекателен Едуард IV от Йорк е коронясан като крал на Англия с помощта на майсторските манипулации на лорд Уоруик, но когато Едуард се влюбва в красивата Елизабет Удвил, дъщеря на семейство от среден ранг от Ланкастър, плановете на Уоруик да контролира кралството се провалят.

Свирепа битка с високи залози следва между Елизабет, най-яростната й противничка Маргарет Бофорт (в ролята Аманда Хейл) и Ан Невил (в ролята Фей Марси) - пионка в играта за власт на баща си, всяка от които се бори за короната.

Присъединете се към г-ца Джейн Марпъл в многобройните й криминални приключения – от 6 февруари, събота, в 22:00 часа.

В първия сезон се запознаваме с непрофесионалната детективка, която живее в спокойното английско селце Сейнт Мери Мийд. Тя има аналитичен ум и сякаш по някакъв начин привлича всички мистериозни престъпления и убийства наоколо.

Макар и неохотно, местната полиция скоро открива, че нейните детективски умения могат да са полезни.

Г-ца Марпъл разследва мистериозната смърт на непопулярния полковник Протеро, убийство във влак, тяло на млада жена в библиотека и убийство, което още не се е състояло.

Първият сезон на "Криминалните случаи на г-ца Марпъл" беше номиниран както за "Еми", така и за награда "Сателит" през 2005 г. Джералдин Макюън получи номинация за награда "Сателит" за превъплъщението си като емблематичната героиня на Агата Кристи.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците. Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За пълната програма на канала следете https://www.epicdrama.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com