Изгубени кралства по VIASAT HISTORY

5752
Изгубени кралства по VIASAT HISTORY
Снимка: Viasat History

През юли Viasat History открива ред изгубени неща. В рубриката „Кралски скандали“ от 5 юли, неделя в 22:00 вижте „Изгубените писма на кралските особи“. От 13 юли, понеделник, в 23:00 започва рубриката „Египетски мистерии“, с премиера на „Изгубената египетска пирамида“. Не пропускайте маратона на „Изгубените кралства на Централна Америка“ на 4 юли от 09:30 сутринта.

 

Изгубените кралства на Централна Америка

 

Маратон на 4 юли, събота, в 09:30 часа

И на 28 юли, вторник, от 11:05 часа

 

Д-р Джаго Купър изследва невероятни, но по-малко известни цивилизации в Централна Америка: Олмеките в Мексико (1200 - 400 пр.н.е.), Тайно на Големите Антили (400 пр.н.е. - 1600 сл.н.е.), Теотиуакан в Мексико (200 пр.н.е. - 700 сл.н.е.) и Чирики в Коста Рика (1000 пр.н.е. - 1400 сл.н.е.) са били оживени и значими култури.

Понякога предшествали своите известни съседи и често служели за тяхно вдъхновение, те заслужават да бъдат признати наред с могъщите цивилизации на ацтеките и маите. От райски острови до пустини и дъждовни гори - природата в Централна Америка е изумително разнообразна.

Човешките дейности са не по-малко впечатляващи - храмове, висящи от вулкани, и разпрострели се цитадели, понастоящем в руини. Джаго припомня най-големите постижения на тези забравени народи и разкрива защо всяко кралство в крайна сметка е изчезнало.

 

Египетски мистерии (рубрика)

От понеделник до петък всяка седмица от понеделник, 13 юли, в 23:00 ч.

 

Египет: земя на нескончаеми интриги и чудеса, дом на екзотични градове и на огромни разпростиращи се пустини, които крият едни от най-големите и фундаментални находки на древния свят. Знаем много за Хеопсовата пирамида, но из цял Египет има разпръснати още множество пирамиди. Присъединете се към египтолозите за единствени по рода си открития!

Дали ще съумеят да впрегнат съвременни съдебно-медицински технологии, за да открият причините за смъртта на човек, мумифициран преди 4 000 години?

 

Изгубената египетска пирамида

Понделник, 13 юли, в 23:00

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Egypt's Lost Pyramid

Година: 2020

 

Невероятно откритие беше направено в суровата пустиня на Северен Египет с намирането на останките на 4000-годишна пирамида. В нея има гробно отделение, но за разлика от останалите пирамиди, тук то е запечатала с гранитен камък, който тежи 10 тона. Въпреки че гробницата е запечатана обаче, съдържанието ѝ не е непокътнато и това кара археолозите да смятат, че са се натъкнали на древно местопрестъпление.

Гробницата е ограбена, но няма следи от влизане. За да реши мистерията, екипът изследва престъпния свят на древните грабители на гробници.

 

Кралски скандали (рубрика)

Двойна порция всяка неделя от 5 юли, в 22:00

Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, но отговорен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са почти изцяло забравени.

Невиждани до момента писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на социалния и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те г. на миналия век. Как се е справило семейството с войните, абдикациите, конфликтите, трагедиите и постоянното внимание?

 

Изгубените писма на кралските особи

Започва от неделя, 5 юли, в 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Royals: The Lost Letters

Година: 2019

 

Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, но отговорен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са почти изцяло забравени.

Документалната поредица от три части разказва взаимосвързаните истории на първите млади представители на династията Уиндзър. Невиждани до момента писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на социалния и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те г. на миналия век.

През войни, абдикация и дълбоки конфликти, семейството е подложено на безпрецедентно внимание от страна на обществеността. Вижте каква е ролята на тези кралски особи в създаването на британската монархия, каквато я познаваме днес.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com