„Жега“ по TV1000 през ноември

10784
„Жега“ по TV1000 през ноември
Снимка: TV1000

Със заглавия като „Жега“, „Поверително от Ел Ей“ и „Зодиак“ и уикенд в памет на Кенеди с „Джей Еф Кей“ филмотечният TV1000 навлиза в запазената територия на Epic Drama – ТВ домът на най-добрите драматични продукции „в епоха“.

Престрелки, обири, напрегнати разследвания, драматични сцени в съдебната зала и внезапни сюжетни обрати - това са отличителните черти на може би най-популярния филмов жанр: криминалния! Всяка вечер през Ноември TV1000 представя по един класически криминален филм.

„Жега“ с Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джон Войт, Вал Килмър

Видео за „Жега“ по TV1000

Героят на Ал Пачино – Винсент Хана – е един от най-добрите полицаи, ръководител на отдел „Убийства“. След дързък банков обир Винсент попада на следите на елитна престъпна група, занимаваща се с обири, в които залогът е най-голям. Ръководител на тази група е Нийл Маколи (Робърт Де Ниро).

Преплитайки съдбите на двамата герои, последният удар на престъпниците ще бъде решаващ за съдбата им. Нямайки нищо за губене, Винсент се впряга с единствената идея да залови Нийл, чийто единствен избор е „да се отърве от всичко само за 30 секунди, след като усети жегата зад ъгъла“, ако иска на оцелее.

Филмът „Жега“ е римейк на друга продукция на Майкъл Ман (Collateral, ). В края на 80-те като режисьор и сценарист той работи по сериал, базиран на истинска история от 60-те за преследването на бандит на име МакКъли от чикагския полицай Чък Адамсон. От сериала се излъчва само пилотната серия като филм със заглавие L.A. Takedown ( „Убийства в Л. А.“). По-късно Ман решава да направи римейк, но този път с актьорски състав от звезди, което превръща филма „Жега“ (1995 г.) в една от класиките в киното, особено заради сцената с разговора между Ал Пачино и Робърт де Ниро.

„Жега“ е по TV1000 от 22:00 часа на 9 ноември и на 14 ноември

„Поверително от Ел Ей“ с Кевин Спейси, Ръсел Кроу, Гай Пиърс, Ким Бейсинджър

По едноименния нео-ноар роман (1990 г.) на американския писател и есеист Джеймс Елрой. Лос Анджелес в началото на 50-те години. Градът процъфтява. Чрез всепроникващото влияние на новата медия - телевизията, градът (Ел Ей) е представян като потенциална утопия и като метрополис на бъдещето. Всъщност - Рай на Земята. Това е имиджът. Но реалността е съвсем различна. Под бляскавата повърхност на града лежи една корумпирана същност...

Пъстра галерия от герои съживява паралелните реалности на Ел Ей: бляскавите красавици и очарователните, амбициозни мъже от единия свят изведнъж попадат в развратността и беззаконието на другия. Фантазията и бляскавата фасада са разрушени. Мрачен, брутален, нежен и силен, филмът е обсебващ портрет на този забележителен град в една епоха, превърнала се в легенда.

По TV1000 от 22:00 часа на 8 ноември и на 13 ноември

Уикенд в памет на Джон Кенеди с „Джей Еф Кей“ с Кевин Костнър и „Паркланд“ със Зак Ефрон

Отбелязваме 58 години от убийството на Джон Кенеди; разстрелът му на 22 ноември 1963 г. в Далас, Тексас, шокира САЩ и разтърси света. Представяме ви два филма, които проучват непосредствените последици от убийството, шока и паниката, които то предизвиква, и издирването на убиеца.

  • 20 ноември, събота, 22:00     Паркланд, САЩ, 2013 – с Кевин Костнър, Томи Лий Джоунс, Кевин Бейкън и др.
  • 21 ноември, неделя, 22:00    „Джей Еф Кей“, САЩ, 1991 – със Зак Ефрон, Били Боб Торнтън, Пол Джиамати и др.

„Зодиак“ с Джейк Джиленхол, Марк Руфъло, Робърт Дауни Джуниър

Психологически трилър, режисиран от Дейвид Финчър (Seven, Gone Girl), базиран на реални събития, разказва за времето на интензивен страх и истинска параноя в Сан Франциско, когато сериен убиец, наречен от пресата Зодиак, тероризира жителите на града.

Психопатът, който очевидно иска да бъде модерна версия на Джак Изкормвача, държи полицията на нокти не само с жестоките убийства, но и с писмата и загадъчни съобщения, които разпраща до местната преса.

За четирима мъже – работещият за местен вестник худжоник Робърт Грейсмит (Джейк Джиленхол), репортера Пол Ейвъри (Робърт Дауни Джуниър) и двама полицейски инспектори (Марк Руфъло и Антъни Едуардс), да разкрият и заловят Зодиак, се превръща в идея-фикс, която обсебва дните и нощите им. Така манията на един мъж да убива среща не по-малко разрушителната мания на други четирима да открият истината, каквото и да им струва това.

По TV1000 – от 22:00 часа на 1 ноември и на 6 ноември

За програмата на TV1000 следете www.TV1000.bg

Следете и www.Facebook.com/TV1000BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com