Опознай родния край с 1000 награди

3846
Опознай родния край с 1000 награди
Снимка: iStock/Gulliver

Вероятно сте забелязали, че онова, което наричаме активна почивка, ни кара да се чувстваме по-свежи, бодри и възстановени от всяко голямо излежаване.

Тъкмо дните от предстоящите отпуски са идеални за пътешествия, спорт, планина, море; за излети по релаксиращи родопски пътеки, изкачване на високи върхове, спускане от север на юг и обратно по ивицата на Черноморието, набелязване на маршрут, който сме измислили сами, без ничия препоръка, за да се чувстваме като откриватели. Най-добрият гид - този на спонтанността.

Раниците при пътуване в родния край са винаги две.

Първата - с най-необходимото за пътешествието, надеждна и удобна.

Втората е метафорична - с всички спомени и очаквания към родния край, който винаги умее да ни изненадва; колкото повече го опознаваме, толкова повече откриваме неща, за които не сме имали очи преди, но нещо ново и красиво в тях внезапно ни поразява.

Ето и няколко идеи за пътешествия и освежаваща лятна активност.

1) Преход с велосипед

Да си го представим така: приятен маршрут между села, в чиито къщи и поляни минаваха безкрайните летни дни в детството. Почти никакви коли, тишина и широтата на нивите вляво и вдясно. Спираме за почивка в единствените магазини, където всеки се познава поименно и продавачката предварително знае кой какво ще си купи. Пълним вода от чешмите, построени от родове, които искат да остаят нещо след себе си - да утоляват жаждата на поколение след поколение.

2) Екопътеки

След като оставим велосипедите, поемаме от селата към разклоняващите се екопътеки. Не масовите, а онези, направени от няколко ентусиасти, открили, че съвсем наблизо има пейзажи, жадуващи за погледи, на които да се разкрият. Разходките през тях са най-спокойното лятно удоволствие, което може да си доставим.

3) Вечерни мачове

Няма нещо, което да допринася повече за хубавото настроение и физическата активност от приятелски мач на импровизирано игрище; както за деца, така и за възрастни. Комбинацията от дърво и камък служат за греди, теренът е неравен, нападението със сигурност е по-лесно в дясното крило, а на всичкото отгоре единият отбор напада отдолу-нагоре, защото има наклон... Е, възстановката на този сблъсък е винаги възможна, а ползите и удоволствията - неизброими.

И трите варианта могат да ни се случат безплатно - с летните награди от томболата на продуктите "Роден край" от Престиж. Играта има за цел да насърчи активността и пътешествията в страната и да раздаде цели 1000 награди - 20 велосипеда, 200 футболни топки и 800 раници. Повече за промоцията - може да видите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com