От класически возила в супер коли - по Viasat Explore

2827
От класически возила в супер коли - по Viasat Explore
Снимка: Viasat World

Новата поредица по Viasat Explore „От винтидж коли в електромобили“ (Vintage Voltage в оригинал) представя вълнуващия свят на елетрическите автомобили - от 14 май, всеки петък в 22:45 с повторение в събота от 18:45 и неделя в 12:55 на обяд.

Екип от механици използва най-нови технологии, за да възстанови, реконструира и превърне популярни класически коли в електрически возила-мечти от бъдещето.

Всеки епизод е фокусиран върху трансформацията на една класика като Porsche 914 и Ferrari 308 GTS, например, всяка със своята уникална история и инженерни предизвикателства. Забързан, информативен и изключително увлекателен, документалният сериал „От винтидж коли в елетромобили“ вкарва ремонтирането на коли в 21-ви век.

Някога считан за твърде скъп, бизнесът с елетрически коли сега процъфтява. Базирани в Уелс, Electric Classic Cars са пионери на този нов и вълнуващ пазар на правените по поръчка коли, стремейки се да удовлетворят желанията на всеки клиент, като същевременно довеждат автомобилите до най-съвременното ниво на надежност и изпълнение.

Някои от класическите коли имат нужда от подобрения на спирачките и окачването, за да могат да се справят с допълнителната мощност. Друг път се добавят модерни екстри като затопляне на седалките, круз контрол и други.

В хода на сезона основателят на Electric Classic Cars Ричард „Моги“ Морган и екипът му ще работят по 10 класически коли. Ето някои акценти:

Karmann Ghia: Модната икона на 60-те VW Karmann Ghia е красива, но всъщност никога не е била толкова бърза, колкото изглежда. Сега от Моги и екипа му се иска да я превърнат в електрическа кола, но дали е възможно да я направят по-състезателна без да нарушат класическото усещане при шофиране, характерно за нея?

Land Rover Defender: Подобно на другите коли от този клас, тази кола е голяма и тежка, със сложно устройство. Да се опиташ да осъвремениш икона от 20-ти век като Land Rover Defender, означава, че екипът трябва да пресъздаде почти всичко в механиката му. Възможно ли е изобщо да му се даде максимална мощ, докато се запази маневреността?

Porsche 914: Заданието от клиента е да се създаде такава кола, каквато самите Porsche биха проектирали, ако правеха електрически спортни автомобили през 1970-те. Модел 914 никога не се е харесвал много, поради нетипичния си дизайн и скромната си мощност, но той винаги е имал потенциал. Ще успеят ли Моги и екипа му да преодолеят всички пречки и да създадат върховното Porsche 914?

„От винтидж коли в електромобили“ е по Viasat Explore от 14 май, всеки петък в 22:45 с повторение в събота от 18:45.

Видео за „От винтидж коли в елетромобили“ по Viasat Explore

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com