Том Влашиха: Да, все още ме спират на улицата с Valar Morghulis

31764
Том Влашиха: Да, все още ме спират на улицата с Valar Morghulis
Снимка: Epic Drama

Мъжът #вкъщи днес е германският актьор Том Влашиха, известен като безликия убиец Джакен Х’гар от Game of Thrones. Вече втори сезон той e под федората на главата на Гестапо в Ла Рошел, Хаген Форстер, в европейския мегасериал „Подводницата“, чието действие се развива през Втората световна война.

Мащабната продукция е по ТВ канал Epic Drama всяка неделя от 22:00. Ако сте пропуснали първи епизод от новия сезон, можете да наваксате онлайн, без регистрация на сайта на ТВ канала тук.

Том като главата на Гестапо в Ла Рошел, Хаген Форстер, снимка зад кадър

Говорим с Том по телефона, докато е в Берлин по време на изолацията заради коронавируса този април.

#вкъщи : Хората спират ли те все още на улицата с Valar Morghulis (бел. Ред. Поздрав на измисления за поредицата валериански език, който буквално значи „Всички мъже трябва да умрат“, отговорът е Valar Dohaeris – „Всички мъже трябва да служат“)? И доволен ли си от завършека на Game of Thrones?

Том: Случва се. И винаги се учудвам, когато хората ме разпознаят така, без перуката и всичко останало. Относно финала на „Игра на тронове“ – вижте, имаше толкова много очаквания, толкова много фенове, беше изключително трудно всички да останат доволни. Мисля, че решението, което създателите намериха, беше добро. Не съм съгласен с всички подробности, но като цяло съм ОК със завършека.

Фен арт на героя на Том Влашиха от Game of Thrones, публикуван на Instagram страницата му 

#вкъщи : В сериала „Подводницата“ се говори на английски, френски и немски. Знаем, че говориш руски. Как го научи и ползвал ли си го на екран?

Том: Роден съм в ГДР (бел. Ред. на 20 юни 1973 г. в град Доха, тогавашна Германска демократична република). Първият чужд език, който се учеше в училище, беше руският. Така беше в целия източен блок.

Да, играл съм доста руснаци в кариерата си. Преди 10-ина години бях в един британски мини-сериал The Deep with Minnie Driver, където играх руснак. Доста реплики на руски имах. И наистина в момента имам щастието да съм в новия сезон (бел. Ред. който ще излезе през 2021 г.) на Stranger Things, където героят ми пак е руснак.

Том при снимките на сезон 2 на сериала „Подводницата“ в „неговата“ сюжетна линия – в Ла Рошел

#вкъщи : Кажи ни – тъй като първи сезон на „Подводницата“ приключи доста тъжно за героя ти, Хаген Форстер, прободен от нож и от предателството на Симон. Кое от двете беше по-тежко за него?

Том: Мисля, че еднакво. Това, което ми харесва в героя, е че не е еднозначен, многопластов е, не е просто някакво нацистко клише. Много се старая да го покажа като човешко същество. Във втори сезон, обаче, той определено ще пропадне на доста мрачни места.

#вкъщи : О, какво можеш да ни кажеш за втори сезон? Доста интересни герои се простиха с живота си в първия сезон, ще има ли нови?

Tom: Има доста нови герои. Все още има няколко сюжетни линии, моята продължава да се развива предимно във Франция. Имаме, обаче, нова подводница с италиански екипаж на борда, имаме две подводници вече. А сюжетната линия, която се развива в Ню Йорк, е много интересна.

#вкъщи : О, включва се сюжетна линия в Ню Йорк? Изгубихме героинята на Лизи Каплан (бел. Ред. известна с ролята си в Masters of Sex) в първи сезон. В новия сезон ще се присъединят ли актьори от нейния ранг?

Том: О, да, има няколко нови актьори от кино величина: Клемънс Шик, който има участие в „Казино Роял“ е в ролята на командир Йоханес фон Райнхарц на новата подводница; Томас Кречман, който отдавна живее в Щатите, но е германец – е именно в сюжетната линия в Ню Йорк като адвокат Бергер (бел. Ред. Томас има много богата филмова биография с участия във филми като „Кинг Конг“ – тази неделя в 16:10 по TV1000, „Операция Валкирия“ с Том Круз и „Подводница U-571“ с Матю Маконъхи, както и епизодични появи в сериали като Westworld на НВО и Project Blue Book – по Epic Drama), както и Майкъл Макелхатън, който ви е познат като Руус Болтън от Game of Thrones.

Така че, да, актьорският състав е доста интересен!

В скъпия гардероб на европейския мегасериал „Подводницата“

Втори сезон на високобюджетната продукция се завърна в ТВ дома на епичната драма и ще бъде тук всяка неделя от 22:00 с повт...

Том в разговор зад кадър на снимките на сериала „Подводницата“ - сезон 2 

Сериалът „Подводницата“ е по Epic Drama с нов епизод всяка неделя в 22:00 и повторение на предишния в събота след 23:30 часа.

Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За пълната програма на канала следете https://www.epicdrama.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Великите мистерии на човечеството и жените на фронта по VIASAT HISTORY

Чудесата на Мексико и От Йелоустоун до Юкон по VIASAT NATURE

Домина по Epic Drama - една жена, изпреварила времето си със столетия

Изгубеното, необикновеното и неочакваното – Viasat History Зад обвивките на мумиите

Viasat History представя революционните оръжия на Втората световна война

Viasat Nature по магичния маршрут до Нова Зеландия: Митичните острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Семейни забавления - #Вкъщи