VIASAT NATURE отбелязва Световния ден на животните на 4 октомври със специални предавания

2717
VIASAT NATURE отбелязва Световния ден на животните на 4 октомври със специални предавания
Снимка: Viasat World

World Animal Day или Световният ден на животните се отбелязва на 4 октомври, тази година неделя, и има за цел да повиши информираността за благосъстоянието на животните в глобален мащаб. Честването на този ден обединява движения за защита на всякакви животински видове в каузата да направим света едно по-добро място за всички животни.

И тази година Viasat Nature, ТВ каналът, който чества най-впечатляващите места и същества в естествения свят, ще отбележи деня като излъчи маратон от три нови предавания.

Започваме в 14:05 часа с „Мадагаскар: Африканският Галапагос“. Мадагаскар е дом на голямо разнообразие от озадачаващи видове, където странно липсват традиционните хищници.  Например, там изобщо няма котки, нито пък други млекопитаещи хищници, освен странното месоядно, известно като „fossa“. Въпреки подчертано котешкото поведение, то не е котка в действителност. Има далечна връзка с мангустите и циветната котка, но остава вид сам по себе си – при това с особени ритуали при чифтосването. В този филм ще видите обитателите на острова, от fossa до aye aye – вероятно най-странното създание на планетата.

Програмата на Viasat Nature в Световния ден на животните ще продължи с премиерата на „Домовете на животните: Родени инженери“, в 15:00 часа, което е и началото на рубриката „Интелигентността на животните“.  Дали мравките са първото общество, което е успяло да замени войната с мир и е открило начини да оцелее, като формира самоподдържаща се колония? Как мечките разбират, че са изяли достатъчно храна за целия период на хибернация? Как костенурките знаят колко дълбока и колко широка дупка за направят, за да се предпазят от хищници и други опасности? По суша, въздух и море, това са най-невероятните прозрения в рубриката „Ителигентността на животните“ – всяка неделя в 15:00 часа по Viasat Nature.

В природата много животни строят домове в собствен стил, следвайки специален строителен план - таен проект, който еволюцията е закодирала в инстинктите им. В резултат имаме дупки, гнезда и бърлоги, които се различават напълно по размер, форма и функция. В поредицата от три части „Домовете на животните: Родени инженери“ екологът и природозащитник Крис Морган представя някои от най-сложните структури, както и неочаквани факти и открития за невероятните домове на животните.

Програмният блок, специално за деня на животните, ще завърши с „Планината на мравките с Дейвид Атънбъро“ от 16:05 часа.  Алпийските планини на швейцарския кантон Юра стават сцена на природна драма - епична приказка за два града. На пръв поглед те изглеждат почти идентични, но в течение на една година ще имат напълно различни съдби. Както всички останали градове, и те притежават социални мрежи и транспортни инфраструктури, за да поддържат жителите информирани и нахранени, но за разлика от нашите градски джунгли, тези градове са създадени и управлявани от дървесни мравки.

Историята е разказана почти като средновековна сага. Дейвид Атънбъро е нашият пътеводител из тайнственото царство на мравките, с неговите кралици и работнички, разузнавачи и войници и техните невероятни истории.

 

Бъдете с Viasat Nature на Световния ден на животните – 4 октомври, и не само!

Йоркширските ветеринари на VIASAT NATURE

Всяка делнична вечер в 17:20 с удобно повторение от 21:45 по най-симпатичния природонаучен ТВ канал в ефира Все по-популярната поредиц...

Все по-популярната поредица с Джулиан Нортън и Питър Райт от практиката "Скелдейл", които продължават да лекуват в духа на Хериот, отново са по Viasat Nature в „Йоркширският ветеринар“ всяка делнична вечер от 21:45 часа.

Октомври ще донесе още две вълнуващи предавания по Viasat Nature:

Новите 12 епизода на трети сезон на „Спасяване на диви мечки“ започват от понеделник, 12 октомври, всяка делнична вечер в 19:35 ч.

Viasat Nature пътешества из Най-дивата Латинска Америка

От 12 юли, всяка неделя в 15:00 и 18:30 часа, с повторение в сряда, след 20:30 часа От Андите до Амазонка - открийте необикновеното...

Следваме живота на един от малкото приюти в Канада за осиротели мечета и други животни. В третия сезон на поредицата обхватът на работата на центъра е забележителен. Нови мечета да доведени с всевъзможни рани и проблеми, а мечетата от предходната година, които вече са буйни младежи, трябва да бъдат пуснати в родните си територии. Анджелика, Питър, Таня и заетите доброволци се справят с всичко - от мечета със сериозни травми до буйстващи младежи, които успяват да избягат от клетките си.

Величествената Африка, изумителният Йелоустоун, Дивата Бразилия, Viasat Nature

Само в рамките на една неделя най-автентичният ТВ канал за природния свят Viasat Nature ще ни отведе едни от най-екзотичнит...

„Големият бариерен риф: Живо съкровище“ дебютира на 7 октомври, в 21:00 ч.

Четирите едночасови епизода са по Viasat Nature всяка сряда от 21:00 часа с повторение в събота от 15:00 часа и в неделя от 21:30 часа. Големият бариерен риф е едно от най-популярните и с най-разнообразна природа места на Земята. Заснета от носителя на награда "Еми" оператор Ричард Фицпатрик, поредицата от четири части изследва различни кътчета и дълбини на рифа и показва животинските и растителни видове в естественото им местообитание, разкривайки пълния спектър на разпростиращата се екосистема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com