Най-активната рубрика на Актуално и фитнес треньорът Bestefficient предизвикват ума и тялото с маратон

3754
Най-активната рубрика на Актуално и фитнес треньорът Bestefficient предизвикват ума и тялото с маратон
Снимка: Actualno.com

Първото спортно предизвикателство на Actualno с Bestefficient има за цел да ви подтикне към повече активност и търсене на своето „Вкъщи“.

Bestefficient Challenge @ Actualno е виртуално спортно предизвикателство, свързано с бягане, което цели да изминем дистанцията от 42 км и 195 м на един класически маратон в рамките на четири седмици този месец.

Бягане за начинаещи - алманах с най-базовите правила и упражнения (ВИДЕО)

Кога да започнеш, какво да облечеш, какво да ядеш, как да поддържаш краката, тялото и главата си в кондиция – 7 топ съвети з...

Не, това не е опит „да минем метър“. Това е опит – чрез личния пример на тези, които се регистрираха като участници – да покажем, че тези от нас, които не са атлети или маратонци, а „обикновени хора“, със средностатистически семейни, професионални и други грижи, че могат да включат повече спортна активност в ежедневието си, без това да ги натоварва.

Напротив, ще покажем, че това ще им даде по-добра физическа кондиция, самочувствие и настроение, както и – надяваме се - ще ви мотивира опитате нещо подобно.

Организатори са Bestefficient и най-активната рубрика на Акуално, създадена тази пролет, в най-тежкия период на карантина, „Актуално ВКЪЩИ“, която от самото начало има за цел да дава „идеи за дома, ума и тялото“.

Bestefficient пък започна като блог сайт със статии за здравословен начин на живот, хранене и спортуване. Много бързо обаче се превърна в .com - цялостна онлайн платформа за тренировки чрез мобилно приложение, в което истински треньор с реален опит съставя програмите, профилирани лично към трениращия.

Топ 10 от пролетния фитнес сезон на Actualno (ВИДЕО)

Селекция от първите 10 статии на Bestefficient с най-важните изводи, поуки и тук – там смешки, поднесени готови за директна консу...

Създателят на Bestefficient, фитнес треньорът Стефан Терзийски, е най-четеният автор на Actualno ВКЪЩИ от създаването му, и именно той твърди, че:

„Да си във форма, да си здрав не означава само да изглеждаш като фитнес модел. Да си във форма не е размер, а усещане, не е как изглежда тялото ти, а какво можеш да правиш с него. Защото „fit“ е състояние на добро здраве и способност да изпълнявате различни ежедневни активности и спортни дейности!“

Това напълно съвпада с веруюто ни тук в Actualno At Home, че „Вкъщи“ не е място, а усещане.

„Вкъщи“ може да бъде занимание, място, човек или хора, най-вече хора, които те карат да се чувстваш на място, на своето място. И така във време, когато се правят маратони за всякакви благотворителни инициативи – от женско здраве през борба с рака до набиране на средства за животоспасяваща апаратура, ние решихме да вземем нещата съвсем лично и да насочим вниманието към състоянието на тялото и духа на всеки един от нас, лично.

Bestefficient – 10 въпроса към твоя личен фитнес треньор

Важно е не мобилното приложение, което получаваш, а истинският треньор с реален опит, който стои зад него Най-трудното нещо във фитнес...

Разбира се, ще има и забавление. На www.Facebook.com/Actualno.at.Home&www.Facebook.com/Bestefficient ще можете да следите временните седмични класирания на участниците, нищо че то не е точно състезание, а по-скоро предизвикателство, както и още купища страхотни видеа, които другаде не можете да видите.

Ще има спортна драма, уважаеми зрители, обещаваме! И все пак най-важното е докато те бягат към целта в километри, вие да вървите към вашето „Вкъщи“. Пишете ни, когато го намерите. И ние ще ви пишем.

Тренер Stefan Terziyski @ #Bestefficient и екипът на Actualno At Home/ ВКЪЩИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СПОРТ И ЗДРАВЕ - #ВКЪЩИ:

Дом на колела: Българско семейство осъществява мечтата си да живее в уютна каравана

Фитнесът – навикът да ти е добре

Идеалното е, когато човек съумее да запази стремежа без да губи здравето си – психически и всякак

Предизвикателно е да не губиш вяра, когато храмът се руши от тези, които са призвани да го пазят

Движението трябва да е огромна част от ежедневието, към което се стремя сега

Не може да си гад с околните и да искаш да ти се случват хубави неща. Не работи така Вселената.

За промяната, постоянството, прогреса и пречките по пътя (ВИДЕО)

Денят на пулмоналната хипертония вдъхновява спортни ентусиасти да дишат активно за тези, които не могат

Най-активната рубрика на Актуално и фитнес треньорът Bestefficient ви предизвикват пак

3 предимства на CrossFit и някои съображения плюс БОНУС - Речник на атлета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com