5 коктейла с вино за перфектния happy hour #вкъщи

17318
5 коктейла с вино за перфектния happy hour #вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали вкъщи имате пенливо, бяло, червено или розе, представяме ви 5 коктейла с вино за перфектния happy hour #вкъщи.

1. Мимоза

Един от най-лесните и освежаващи коктейли с пенливо вино е мимоза. Трябват ви само пенливо вино и портокалов сок. За предпочитане е виното да е испанското Кава или италианското Просеко, като Кава е по-богато на аромати и ще придаде на вашия коктейл незабравим вкус. Портокаловият сок е хубаво да е пресен, а не от кутия. Добавете 2/3 пенливо вино и 1/3 сок в чаша за шампанско и поднесете с резенче портокал за украса. Перфектният коктейл за страхотна закуска или брънч #вкъщи!

2. White Wine Spitzer

В настроение сте за нещо по-интересно, но не ви се ходи до магазина, а онази бутилка бяло вино стои в хладилника от много време? Няма проблем! Този коктейл е свеж, бърз и ще повдигне настроението ви веднага. Трябва ви бяло вино, като за предпочитане са сортовете Совиньон блан, Пино Гриджо или Албариньо, сода/газирана вода и лимонов сок. Смесвате всичко в чаша за шампанско и се наслаждавате на вечерта #вкъщи! Може да добавите и Aperol Spritz за закачлив нюанс на коктейла!

3. Студен чай с мускат

Мускат е един от най-разпознаваеми и типични за България сортове. Вината са ароматни и понякога експлозивни, което ги прави перфектни за следващия ни коктейл. Необходими са ви 700мл вино от сорта Mускат, 1.5L студен чай, 2-3 супени лъжици захар и малко резени джинджифил. Разбъркайте всичко, добавете лед и ще получите страхотен коктейл за следобед в градината или на терасата.

4. Bishop cocktail

Отворили сте бутилка червено вино и тя стои в хладилника вече втори ден? Лесно може да го превърнете в невероятен коктейл! Някои казват, че това е опростеният вариант на сангрия, но едно е сигурно - няма да сгрешите, ако го опитате. Необходимите съставки са ром и червено вино в съотношение 1:1, 1 чаена лъжица сироп (няма значение какъв) и сок от половин лимон. Разбъркайте и поднесете с резенче лимон в голяма чаша за червено вино. Сега е време да седнете на дивата и да се насладите на любимата си книга!

4 великденски ястия и техните перфектни винени партньори

    Винените ценители обичат да казват: „Няма лошо вино. Има вино, съчетано с неправилната храна“. Затова...

5. Сангрия

Прословутата Сангрия! Тя води своето начало от Испания и има безброй варианти, но тук ще ви представим най-класическия. Сангрията е една от най-популярните напитки с вино и много хора смятат, че тя се прави трудно, но нека си позволим да оборим това твърдение. Ще са ви необходими 700мл червено вино, 50мл бренди/коняк, 3 супени лъжици захар, 1 бр лимон, 1 бр портокал, 1 бр ябълка, 1 бр праскова и канела. Изцеждате сока от портокалите и смесвате всичко до разтапянето на захарта. Оставяте коктейла за 2 часа в хладилника, за да придобие всички вкусове и аромати. След това нарязвате плодовете, добавяте ги заедно с лед и ви гарантираме, че ще се пренесете в слънчева Испания!

Наздраве и не забравяйте да консумирате с удоволствие и мряка!

 Автор: Теодора Илиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КУЛИНАРНИ ИЗНЕНАДИ - #ВКЪЩИ:

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Лек десерт с вкус на есен

Бургер билдинг или един вкусен финал на седмицата

Виенска баница с череши

Шоколадов тарт без печене с бисквити Престиж Мюсли

Ванилов сладоледен сладкиш с вафли "Троя"

Петя Поповянска: Храната за мен е нещо специално, а Черно море е новото ми ВКЪЩИ

3 неочаквано вкусни рецепти с маргарин (ВИДЕО)

Покани лятото на своята трапеза

Силата и бирата е с теб - идва междузвездна напитка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта...