8 идеи за самоусъвършенстване вкъщи

4951
8 идеи за самоусъвършенстване вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

 

Животът между четири стени може да бъде смятан за скучен от някои, но той е изключително полезен за онези, които са разбрали, че най-добрата инвестиция в тези затворени дни е инвестицията в себе си и собствените си умения и възможности. Определено след приключването на карантината ще трябва да построим света наново, благодарение на всичките тези умения, които сме усвоили по време на карантината. Ще бъдем удовлетворени от това, че светът ни даде възможност да бъдем по-добри версии на себе си. А ето и няколко идеи за усъвършенстване по време на карантина:

1. Използвайте времето, за да се погрижите за външния си вид

Никой няма да оспори това, че преди самоизолацията постоянно си повтаряхме, че има по-важни неща от това да се покрижим за външния си вид и то оставаше някак на заден план. Но какво да се прави, първо работата, после всичко. 

Ето, че сега козметичните салони не работят, а вие имате цялото време да се погрижите за кожата, косата и тялото си чрез маски за коса и лице. Може да използвате онези овлажняващи и стягащи кремове за тяло, които сте купували преди месеци, но никога досега не сте използвали. Направете си спа вкъщи, като напълните ваната си и изполвате онези бълбукащи соли, които ухаят на лавандула и лимон. Насладете се на времето, което отделяте само и единствено за себе си.

Погрижете се и за ноктите си, като ги лакирате така, както никога досега не сте и предполагали, че можете. Разбира се, че сте можели. Просто не ви е достигало време. 

Поглезете се! Дори и никой да не види резултата, то вие знаете най-добре, че тези неща всеки право първо и най-вече за себе си. 

2. Разкрийте кулинарните си умения

Сега е времето да опитате онази рецепта, която искате от много време като например панирани пилешки филенца в канапе от спаначен мус, гарнирано със задушени зеленчуци, поляти с гъбен сос. Преди бяхте твърде уморени от работата и залагахте на нещо бързо и лесно, но днес имате цялото време. Разкрийте кулинарните си умения, развихрете се в кухнята и се обзалагаме, че резултатът ще хареса както на вас, така и на вашите близки. Това си е повод за гордост.

3. Прочетете някоя хубава книга

Има толкова много книги, сложени на рафта, които хващат прах, но сега ги хванете вие. Те наистина ще развият общата ви култура и ще ви помогнат да станете по-добри версии на себе си. Направете проучване в Интернет за най-четени и най-интересни книги през последната година и ги започвайте. Или пък за вечните класики. Повечето присъстват в мрежата дори под формата на аудио запис. Просто се отпуснете на най-удобното място в дома ви и усетете полезността на четенето. Може би след карантината ще започнете да обръщате повече внимание на него.

4. Научете нов език

Това ще ви бъде изключително полезно в бъдеще. Има изключително много онлайн видео уроци, статии и схеми, които ще ви помогнат да усвоите езика поне на средно ниво. Имате онлайн достъп до всякакви речници, преводачи и онлайн курсове, които ще ви помогнат изключително много, когато попаднете на някоя трудност. Може да използвате времето, за да усъвършенствате стария език, който не бяхте научили на много добро ниво. В гимназията имаше по-важни работи, знаем. Но сега е време за наваксване. 

5. Започнете онлайн курс

Покрай карантината много частни университети или академии пускаха своите курсове абсолютно безплатно. Програмиране, графичен дизайн, дигитален маркетинг, курс по Photoshop и т.н. Тези умения ще ви бъдат от изключителна полза след като тя се отмени, а вие ще бъдете повече от удовлетворени за това, че не сте си губили времето през тези затворени дни вкъщи.

6. Спортувайте вкъщи

Както знаем фитнес залите са затворени, но това по никакъв начин не ви пречи да потърсите онлайн тренировки, да си направите фитнес програма и да я следвате. Няма по-добро време от това, за да укрепите духа и тялото и когато карантината свърши отново да блеснете с нови знания и добра визия. А ако сте прекалили със презапасяването с тоалетна хартия, да знаете, че пък вече дори футболисти и фенове започнаха да дриблират с нея у дома. Изведнъж много от предметите у дома ще ви се открият като спомагателни за тренировката.

7. Общувайте повече със семейството си

Общуването със семейството ви ще ви помогне да подобрите връзката си с него, която беше поставена на по-заден план  след работа, образование и забавление. Сега е времето, в което можете да водите дълги и интересни разговори с близките си, да научите нещо от тях, както и те от вас и да си бъдете взаимно полезни. Оставете компютри, лаптопи и телефони. По този начин ще заздравите взаимоотношенията си, ще станете по-сплотени от всякога и ще превърнете времето вкъщи по-приятно, отколкото някога е било.

8. Играйте образователни игри

Хайде, извадете онези настолни игри от шкафа, които вече са прашясали - табла, монополи, шах, дама, дори прословутото човече, дето не се сърди. Тези игри не само ще ви помогнат да се усъвършенствате, но ще направят времето ви вкъщи още по-забавно и интересно. Дори не е нужно да имате вече купени настолни игри - измислете си нови. За морски шах са необходими само и единствено лист и химикалка. За бесеница също. Въобще всичко, което помага да размърдате малко сиво вещество и това на близките ви. Гарантираме ви, че ще падне доста смях и забава. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Великите мистерии на човечеството и жените на фронта по VIASAT HISTORY

Чудесата на Мексико и От Йелоустоун до Юкон по VIASAT NATURE

Домина по Epic Drama - една жена, изпреварила времето си със столетия

Изгубеното, необикновеното и неочакваното – Viasat History Зад обвивките на мумиите

Viasat History представя революционните оръжия на Втората световна война

Viasat Nature по магичния маршрут до Нова Зеландия: Митичните острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Семейни забавления - #Вкъщи