135 хил. лв. отиват за обучение на държавни служители от Западните Балкани

961
135 хил. лв. отиват за обучение на държавни служители от Западните Балкани
Снимка: Actualno.com

Правителството отпуска 135 274 лева за повишаване на квалификацията на държавни служители от Западните Балкани и страните от Източното партньорство.

Това реши Министерският съвет, като одобри промени на утвърдените разходи по области на политики по бюджета на Министерството на външните работи за 2018 г. Проектите ще бъдат изпълнени от Дипломатическия институт към министъра на външните работи по линия на бюджетната програма „Международно сътрудничество за развитие и хуманитарни въпроси“.

Общи избори ще се проведат в Босна и Херцеговина

Общи избори предстоят днес в Босна и Херцеговина (БиХ) за осми път от обявяването на независимостта на страната през 1992 г. Повече о...

Първият проект е „Специализиран семинар по енергийна дипломация“, който ще се проведе в София до края на 2018 г. и е предназначен за младши дипломатически служители на държавите от Западните Балкани и Източното партньорство (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия, Черна гора, Армения, Грузия, Молдова и Украйна).

Вторият проект - „Изграждане на институционален капацитет на структура, занимаваща се с обучителна и публична дейност, към Министерството на външните работи и европейската интеграция (МВнРЕИ) на Молдова“ ще постави основите на бъдещия дипломатически институт в Кишинев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com