Двама турски полици за загинали при самоубийствен атентат при акция срещу ИД

3621
Двама турски полици за загинали при самоубийствен атентат при акция срещу ИД
Снимка: Gettyimages

Двамата турски полицаи, които загинаха вчера при акция срещу скривалища на бойци на терористичната групировка "Ислямска държава“ (ИД), са станали жертва на самоубийствен атентат, съобщиха от полицията.

"Двама полицаи загинаха, а петима бяха ранени, когато самоубийствен атентатор се взриви... когато полицията влезе в скривалището му“, се казва в съобщение на полицията в населената предимно с кюрди провинция Диарбекир. По-рано беше съобщено, че двамата служители на реда са починали при бомбена засада, при която убити бяха и седем бойци на групировката.

Турция е ударила 2 пъти кюрдите в северна Сирия

Турската армия е провела две атаки срещу милициите на сирийските кюрди в северна Сирия, съобщи турският министър-председател Ахмет Даву...

Вчера турските власти проведоха акции в няколко къщи в град Диарбекир, за които се смята, че са обитавани от бойци на „Ислямска държава“. След началото на операциите избухна престрелка между силите на реда и ислямистите. Това е първата подобна престрелка между членове на групировката и властите на територията на Турция. През юли Анкара започна въздушни нападения срещу „Ислямска държава“ в Сирия, припомня БГНЕС.

Турски медии съобщиха, че през изминалите почивни дни е била проведена мащабна полицейска акция по залавянето на участници в предполагаема терористична клетка на „Ислямска държава“. Групата е подготвяла мащабни терористични атаки като отвличане на самолет и взривяване на бомби в населени места.

Турските власти разшириха обхвата на операциите си срещу заподозрени бойци на „Ислямска държава“ след двойния самоубийствен атентат в Анкара, при който загинаха повече от 100 души. Това е и най-лошата такава атака в съвременната турска история като зад нея се предполага, че стои групировката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com