Ивица Дачич опроверга за изгонването на сръбския дипломат от Скопие

1143
Ивица Дачич опроверга за изгонването на сръбския дипломат от Скопие

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич опроверга държавната информационна агенция "Танюг", която съобщи, че властите в Скопие са поискали отзоваването на техен дипломат, пише БГНЕС.

Това е "абсолютна неистина", каза още той.

Македония изгони сръбски агент, присъствал при погрома в парламента

Македонските власти официално поискаха отзоваването на сръбския дипломат Горан Живалйевич, предаде БГНЕС. Живалйевич работи като съвет...

Припомнаме, че днес "Танюг" предаде като извънредна новина, че "македонските власти официално са поискали отзоваването на сръбския дипломат Горан Живалйевич".

Живалйевич работи като съветник на посланика, но е офицер от БИА /Агенция за сигурност и информация, сръбските спецслужби - бел.ред./. По време на погрома в македонския парламент на 27-ми април Живалйевич влиза в Народното събрание с първата група демонстранти. При нахлуването на демонстрантите в парламента на 27-ми април бяха ранени над 100 души - депутати, служители на администрацията, полицаи, журналисти и граждани, а лидерът на СДСМ Зоран Заев получи тежки наранявания по главата.

Днес в македонското министерство на външните работи беше извикан сръбският посланик в Скопие Душанка Дивяк Томич. Срещата бе поискана поради скандалното поведение на сръбския агент. Бившият сръбски дипломат Радомир Диклич изрази учудването си от факта, че Живалйевич е "влязъл в парламента с първата група демонстранти на 27-ми април". "Живалйевич получава заповедите директно от БИА. "Той не получава заповедите от посланика или от Министерството на външните работи. Той получава нарежданията си директно от своята централа, за която работи - БИА", каза дипломатът. Според него само "Горан Живалйевич и неговите началници знаят какво е било нареждането".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com