Косово не пуска Вучич да ходи до Газивода

3251
Косово не пуска Вучич да ходи до Газивода
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицията на Косово ще действа в съответствие с плана на правителството за посещението на президента на Сърбия Александър Вучич и няма да му позволи да посети района на разделеното езеро Газивода.

По време на визитата си в Косово, планирана за утре, Вучич иска да посети и Газивода, но това негово искане беше отхвърлено от външното министерство в Прищина като „неоснователно“, тъй като , както каза външният министър Беджет Пацоли, там няма нито населено място, нито население.

Вучич бойкотира срещата с Тачи в Брюксел

Сръбският президент Александър Вучич няма да отиде на планираната среща с косовския президент Хашим Тачи в Брюксел. Това съобщи ръковод...

Директорът на косовската полиция Рашит Каляй заяви, че ако утре Вучич пристигне в Косо, полицията само ще изпълни напътствията на правителството. „Полицията на Косово ще бъде там. Полицията на Косово няма да позволи да се наруши решението на правителството“, заяви Каляй пред информационния портал kallxo.com. Той допълни, че „ще се предприемат съответните мерки“ при посещението на Вучич.

„Планът на полицията е изготвен в съответствие с дневния ред на правителството, което отхвърли само една точка от исканията на Вучич. Това няма да бъде предизвикателство за полицията на Косово, тъй като вече имаме подготвен план за посещението на Вучич.“

Днес в Брюксел Вучич отказа да се срещне с косовския си колега Хашим Тачи, а една от причините беше огласена от шефа на сръбската канцелария за Косово Марко Гурич – отказът за достъп до Газивода.

Пред репортери в Брюксел Гурич заяви, че визитата на Вучич най-вероятно няма да се състои, а ако все пак сръбският президент реши да пътува, тогава „ще се движи където си поиска в Косово“.

Вучич: Трудно е да се намери решение за Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви в събота, че вече става все по-ясно, че ще бъде трудно да се стигне до каквото и да е реше...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com