Македония свали главния прокурор

1419
Македония свали главния прокурор
Снимка: iStock/Guliver

Македонският парламент освободи досегашния главен прокурор Марко Звърлевски, който беше назначен по времето на правителството на Никола Груевски.

За освобождаването му гласуваха 64 депутати в 120-местния парламент. Депутатите от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, които в продължение на два месеца използваха процедурни въпроси за блокиране на освобождаването на Звърлевски, днес не участваха на гласуването.

Скопие: Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на Македония

Германия може да помогне в решаването на отворените въпроси на Македония и затова цел на Скопие е Берлин да бъде неин стратегически пар...

Координаторът на партийната група на ВМРО-ДПМНЕ в парламента Илия Димовски поиска в началото на заседанието то да бъде прекъснато, позовавайки се на позиция на Антикорупционната комисия, според която има законова пречка да се назначават и уволняват държавни служители.

Той също така заяви, че парламентът продължава да нарушава законите и неговата партия ще подведе под наказателна отговорност депутатите. От своя страна председателят на парламента Талат Джефери заяви, че народните представители имат имунитет, според който не могат да бъдат съдени за гласуването си в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com