Македония със 7 препоръка за членство, но под условие

6169
Македония със 7 препоръка за членство, но под условие
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Македония получи седмата поредна препоръка от ЕК за отваряне на преговорите за членство в ЕС, но при условие за цялостно прилагане на споразумението от юни/юли и започване на реформи по препоръките на ЕК.

Това съобщи в Брюксел еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, представяйки стратегията за разширяване за 2015 г. За Македония комисарят потвърди, че има нова препоръка за преговори, но при определени условия, предаде БГНЕС.

„Напредъкът, постигнат досега и договорът от юли е важен и ЕК предлага отваряне на преговорите с Македония при условие да се изпълни договорът от лятото, както и да се започне с реформаторските мерки, препоръчани от Комисията”, съобщи Хан, според който резултатите ще се видят след парламентарните избори през пролетта догодина.

Според еврокомисарят в Македония има високо ниво на съгласуваност с европейското законодателство, но пречат политическото вмешателство и корупцията.

„През юли се постигна политически договор и то е най-добрият начин да се намери решение на политическата криза. Трябва да се довърши и реформата за Охридския договор и да се приложат допълнителни мерки за доверие между етническите общности”, заяви Хан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com