Македонски медии: България ни готви "червена линия"

42547
Македонски медии: България ни готви "червена линия"

Министърът на външните работи на България Николай Младенов изпрати предупредителен сигнал към Македония. Това пише в днешния си брой македонският „Утрински вестник", визирайки идеята на външния министър да предложи на парламента стратегически документ за отношенията с балканските съседи, предаде КРОСС.

Документът по думите му  трябва да съдържа някои "червени линии", които не могат да се преминат в двустранните отношения.

Б.Димитров: Бих приел в музея "македонските" ръкописи, за да се види, че са български

Бих приел в музея изложба „Средновековни ръкописи от Македония”, за да се види, че са български. Това каза за „Фокус&...

"Историческият въпрос" с Македония е една такава червена линия, въпреки че не е било изрично посочено от министъра на външните работи, цитира "Утрински вестник" публикации в нашите медии.

"България е отворена за всички свои съседи и подкрепя разширяването на ЕС, но няма да позволи да се шикалкави с нейната история", каза Младенов на среща на правителството, пише „Утрински вестник”.

Изданието цитира български медии, според които изявлението на министъра е предупредителен сигнал, че София, също както Атина, ще определи свои условия за отношенията с Република Македония според решението на спора за културното и историческото наследство.

Редактор: Ая Косарова

Фюле: България не трябва да блокира Македония за ЕС

България е една от страните, която стана член на ЕС при последното разширяване, и чиито граждани чувстват предимствата от присъединяван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com